Pelicansin Toni Utunen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen − "Tuo on se minimi, johon meidän on pystyttävä joka ilta tästä edespäin"

LIIGA / Haastattelu
Toni Utunen pukee turkoosin pelipaidan myös ensi kaudella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Pelicansin puolustaja Toni Utunen oli tyytyväinen mies voitetun ottelun jälkeen. Jatkosopimus kouraan saanut puolustaja kiitteli joukkueen peli-ilmettä vuolaasti haastattelussa.

Lahtelaiset onnistuivat katkaisemaan kolmeen otteluun venyneen tappioputkensa poikki lauantai-illan ottelussa JYPiä vastaan lukemin 3−1. Paremmalla viimeistelyllä lahtelaiset olisivat voineet ottaa selvemmän voiton, mutta Toni Utunen oli myös tyytyväinen tähän lopputulokseen.

− On kyllä hyvä fiilis ottelusta. Pelattiin kokonaisvaltaisesti hyvä peli, ehkä enemmän olisimme voineet maaleja ottelussa tehdä, ja samalla ratkaista ottelu jo paljon aiemmin. Tehdään ne sitten seuraavassa ottelussa, Utunen lohkaisi.

Alkuviikko oli lahtelaisille todella vaikea, kun se hävisi kotonaan Tapparalle ja vieraissa Sportille. Molemmissa otteluissa oma verkko helähti peräti viisi kertaa.Siitä huolimatta viimeaikoina joukkue ei ole liikaa keskittynyt pelillisiin ongelmiin, vaan ratkaisemaan mentaalipuolen asioita.

− Ei olla liikaa itse peliä mietitty. Ehkä etsitty ratkaisua mentaalipuolelta, että mistä oikein kiikastaa. Se oli oikeastaan se lähestymistapa tämän ottelun alla.

Lahtelaisten vahvaan alkuun puolustaja löysi selkeästi syitä viimeaikaisten tulosten pohjalta. Joukkue oli lauantaina selkeästi hyvin latautunut otteluun. Jyväskyläläiset eivät perjantain ottelun jäljiltä olleet täysin valmiina lahtelaisten pirteään alkuun.

− Uskon, että jokaisella oli sen verran kova halu pelata. Tiesimme, että olemme pelanneet viime aikoina huonosti ja varsinkin kotiyleisön edessä, eikä kukaan ole ollut
siihen tyytyväinen. Tuo on se minimi, johon meidän on pystyttävä joka ilta tästä edespäin.

Pelicans onnistui katkaisemaan samalla myös kolmeen otteluun venyneen tappioputkensa. Lahtelaiset olivat vastustajaansa tänään edellä selkeästi, mutta varsinkin joukkueen tiiviys koko ottelun ajan mielytti puolustajaa.

− En näe, että olimme missään yhdessä ja tietyssä asiassa tänään vastustajaa parempia. Jos yksi asia on mainittava, niin pelasimme tänään todella tiiviisti ja lähellä toista, eli jos joku teki virheen, niin läheltä löytyi sitten paikkaaja.

Jatkosopimus Pelicansiin oli puolustajalle helppo päätös

Omasta vastuustaan puhuttaessa puolustaja nostaa myös esille faktan, että paikkoja olisi ollut tehollisesti pelata vieläkin parempi kausi, kuin tämän hetkinen pistesaldo näyttää.

− Paikkoja itsellä on ollut niin paljon, etten ole enää pysynyt laskuissa. Maaliennätys on viime kaudelta se neljä, ja paikkoja on ollut laittaa vaikka 20 maalia.

Puolustaja allekirjoitti yhden vuoden jatkosopiimuksen Pelicansin kanssa. Puolustajalla ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa Lahdesta ja organisaatiosta.

− Kyllä olen todella paljon tykännyt olla Lahdessa. Jääkiekkoa on tänne tultu pelaamaan, ja se onkin kulkenut. Pidän tätä organisaatiota mahtavana paikkana olla, kehittyä ja voittaa. Ei siinä kauaa tarvinnut miettiä ratkaisua.

Pelicans otteluohjelmaa jatkuu ensi viikolla jälleen tiukkana, kun edessä on jälleen kolmen ottelun viikko, kun se kohtaa HIFK:n ja viikonloppuna on kahdesti vastassa sarjajumbo SaiPa. Otteluruuhka ei paljon puolustajaa hetkauta, vaan sama energia on otettava myös jatkossa mukaan otteluihin.

− Varsinkin tuo positiivinen asenne. Se on hienoa, että pääse pelaa, sehän tässä kaikkien parasta on. Puhutaan paljon otteluruuhkasta ja muusta, kun vain ruokaa ja unta saa tarpeeksi koneeseen, niin kyllä sitten jaksaa pelata myös.

» Lähetä palautetta toimitukselle