Pelicansin Taavi Vartiainen otti osumaa joukkueen edestä − "Käytiin tarkastamassa, että oliko munarit ehjät"

CHL / Haastattelu
Taavi Vartiainen ei mustelmilta säästynyt illan ottelussa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Monivaiheisen ottelun Lausanne HC:tä vastaan pelanneen Pelicansin hyökkääjä Taavi Vartiainen oli yksi ottleun näkyvimmistä hahmoista. Paljon alivoimaa pelannut hyökkääjä koki joukkueen saaneen oppia sunnuntai-illan ottelusta.

− Peli kehittyi koko ajan. Kaveri tuli tosi kovaa ja pystyttiin hyvin vastaamaan. Pelin virtaus meni vähän vuoron perään. Vaudikasta ja fyysistä jääkiekkoa.

CHL:n avausviikonlopulla Pelicans pelasi Lausannen lisäksi perjantaina tšekkiläistä Oceláři Třineciä vastaan. Vartiainen näki joukkueiden välillä niin eroavaisuuksia kuin yhtenäisyyksiä.

− Třinec oli ehkä hivenen suoraviivaisempi, ne lähti aina suoraan ylöspäin. Lausanne tykkäsi tiputtaa kiekkoa enemmän. Ei sitä pelin aikana hirveesti miesti. Vahvoja karvakäsiä oli molemmilla. Kovaa sai kamppailla jos halusi kiekossa pysyä.

Pelaajan näkökulmasta kumpikaan joukkue ei ollut erityisesti toista vaikeampi pelata vastaan.

− Me lähdetään näihin kuin aamusumuun, kun ei olla kumpaakaan vastaan pelattu.

Pelin aikana Vartiainen otti yhdellä alivoimalla useamman blokin, minkä seurauksena hyökkääjä pukukopissa kääntymässä, mutta palasi takaisin kaukaloon.

− Ei ollut sen vakavampaa. Käytiin tarkastamassa, että oliko munarit ehjät. Siinä pitää tehdä sitä työtä mistä mulle maksetaan.

Vartiainen kokee pystyvänsä olemaan myös kiekollisempi, mutta on tyytyväinen nykyiseen rooliin.

− Ilman muuta, mutta omilla vahvuuksilla. Se alivoima on mulle kunnia-asia. Olen sitoutunut siihen, olen hyvä siinä ja mä hoidan sen jengille.

» Lähetä palautetta toimitukselle