Pelicansin Severi Lahtinen säväytti syötöillään eikä murehdi kauden päättymistä: ”Millaisen kuvan haluaa jättää, jos tämä olisi viimeinen peli”

LIIGA / Haastattelu
Severi Lahtisen ilta sujui duurissa Pelicansin voitettua ja oman pistepussinsa täytyttyä kahdella syötöllä.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)

Pelicansin vakuuttavan 5−1-voiton taustalla oli koko joukkueen aiempaa huolellisempi ja aktiivisempi pelaaminen. Tämän uudet ketjukoostumukset pääsivät loistamaan Isku-areenan kirkkaissa valoissa. Yksi edukseen esiintynyt ketju oli Severi LahtinenHannes BjörninenJesse Ylönen, joka nettosi yhteensä neljä pistettä illan ottelusta.

Vaikka koko ketju esiintyi niin kokonaisuutena kuin yksilöinäkin edukseen, niin Severi Lahtisen mainio ottelu irroitti varmasti hymynkareen monen lahtelaisen jääkiekon ystävän huulille. Poikkeuksellisen taitavana pelaajana tunnettu Lahtinen on vasta murtautumassa luotettavaksi Liiga-tason pelaajaksi, joten kaksi syöttöä maistui nuorelle taiturille.

− Oli varmaan ainakin tasaisin (peli sarjassa). Pystyi koko ajan pelaamaan hyvin, eikä tullut sellaisia nukahduksia niin kuin välillä, Lahtinen toteaa vieno hymy kasvoillaan ottelun jälkeen.

Illan ottelu oli ensimmäinen, jossa Pelicansin kausi oli vaakalaudella. Kysyttäessä tämän asetelman muodostamasta paineesta, Lahtinen ohittaa ongelman olankohautuksella.

− Tämähän oli tavallaan paras paikka siten, että millaisen kuvan haluaa jättää, jos tämä olisi viimeinen peli. Se on aina helppo lähteä tuollaisiin peleihin.

Vaikka kotijoukkue onnistuikin jälleen maalinteossa kerta toisensa jälkeen, taitava hyökkääjä ei unohtanut kehua joukkueensa maalivahtia Jussi Olkinuoraa, joka pelaa varsin vakuuttavaa pudotuspelisarjaa.

− Jussi on pelannut joka pelissä (hyvin). Olisi voinut olla rumemmatkin lukemat joissain peleissä. Pelaa kyllä tosi hyvin ja toivottavasti jatkaa samalla tavalla, Lahtinen kehaisee joukkueensa tukea ja turvaa maalin suulla.

Onnistuneen kotipelin jälkeen kysymys kuuluu, että kuinka Pelicans onnistuu hallitsemaan tilanteen siten, että voittava peli siirtyy lauantaina myös HIFK:n kotikentälle, jossa Pelicans on nyt hävinnyt kahdesti. Lahtinen ei lähde etsimään uusia taikatemppuja, vaan luottaa korkealaatuisen tekemisen ja rutiinin voimaan.

− Pyritään tekemään kaikki samalla lailla. Valmistautuminen huolella. Kaikki hoitavat itsensä valmiiksi huolella, niin siitähän se sitten tulee.

− Ei me tuolla Helsingissä nyt tietysti olla hyvinkään pelattu vaikka maalin pelejä onkin ollut. Ei meillä ole ollut hätää, nyt vain laitetaan paikoista maalit. Ei olla siellä päästy hyökkäämään niin hyvin kuin täällä, mutta koitetaan siirtää sama sinne, Lahtinen linjaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle