Pelicansin Sakke Hämäläinen nauttii kevään lähestymisestä: "Kelit on kivoja ja pelit on kovia"

LIIGA / Haastattelu
Sakke Hämäläinen on viimeistellyt 22 pistettä.
Pelicans jäi nollille kotiyleisön edessä, kun Kärpät vieraili keskiviikkona Lahdessa.

Kärpät voitti Pelicansin 3–0 tasaisen ottelun päätteeksi. Erinomaisen ottelun vierailijoiden maalilla pelannut Leevi Meriläinen piti viimeisenä lukkona huolen siitä, että lahtelaiset eivät onnistuneet maalinteossa. 

Pelicansin hyökkääjä Sakke Hämäläinen näki kuitenkin tontteja olleen riittävästi, vaikka joukkue jäikin maaleitta.

– Tiukkaa vääntöä oli. Ensimmäinen erä oltiin vähän jaloissa, ei oikein saatu peliä rullaamaan. Sitten otettiin tietenkin paljon jäähyjä, hoidettiin hyvin ne. Vikaan erään saatiin hyvä paine, mutta ei vaan saatu maaleja. Paikat oli kyllä.

– Ei se toinen eräkään hyvä ollut, viimeisessä erässä vasta päästiin pelin päälle, mutta kaverin maalivahti kyllä hoiti hyvin.

Neljä kertaa alivoimalle joutunut Pelicans joutui myös kertaalleen selvittämään täydet kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta kenttäpelaajat sekä maalivahti Jasper Patrikainen pitivät huolen, että alivoima hoiti hommansa.

Kahden suunnan hyökkääjänä tunnen Hämäläisen mukaan läpi kauden hyvin toimineen alivoiman ydinasia on paineistaminen.

– Ollaan me käyty paljon läpi sitä videolta. Yritetään vaan olla aktiivisia, annetaan vaan kovaa painetta, ollaan luotettu siihen, Hämäläinen avasi.

Pudotuspelit lähestyvät ja aurinko on osoittanut olemassaoloaan kevään merkiksi. Kiekkoilijan näkökulmasta Hämäläinen summasi fiilikset ytimekkäästi.

– Kelit on kivoja ja pelit on kovia.

» Lähetä palautetta toimitukselle