Pelicansin Miihkali Teppo oli hyvillään omiensa esityksistä tappiosta huolimatta − "Tästä saa uskoa siihen, että me voimme voittaa kenet vain"

LIIGA / Haastattelu
Pelicans-puolustaja Miihkali Teppo löysi paljon hyvää esityksestä Tapparaa vastaan.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Pelicans ja Tappara kävivät kovan kamppailun Isku Areenan perjantai-illassa. Tappara vei vaiherikkaan ottelun nimiinsä lopulta numeroin 3−2, mutta Pelicansin puolustaja Miihkali Teppo näki lahtelaisten otteissa paljon hyvää.

Lahden Isku Areenassa nähtiin pitkästä aikaa tasaväkinen ottelu, jossa kotijoukkuekin oli voitossa kiinni. Haluttomien otteiden sävyttämä ajanjakso on ainakin hetkellisesti jätetty taakse, sillä Pelicans oli kamppailuvalmis ja hallitsi peliä pitkiäkin jaksoja sarjakärkeä vastaan.

− Nythän se oli jo peliä sentään. Pelattiin hyvä ensimmäinen erä, kaikki jätkät veti todella hyvin tämän pelin. Henkilökohtaisia virheitä tuli kuitenkin taas ja ne maksoivat nyt voiton tuossa lopussa, kertasi Pelicansin puolustaja Miihkali Teppo.

Tappiosta huolimatta Teppo löysi paljon hyviä merkkejä lahtelaisten pelaamisesta heikon vaiheen jälkeen.

−  Tästä saa uskoa siihen, että me voimme voittaa kenet vain. Tappara on kuitenkin aika ylivoimaisessa sarjakärjessä, mutta silti pelattiin tosi tasaista ja hyvää peliä.

Tappara-ottelu oli Pelicansille viikon ensimmäinen koitos, joten joukkueella oli aikaa panostaa harjoitteluun alkuviikosta. Kotiotteluun ladattiinkin paljon voimavaroja.

− Alkuviikosta käytiin todella paljon asioita läpi ja selkeytettiin juttuja, jotka olivat epäselviä huonon putken aikana, vaikka jatkuuhan se putki nyt vieläkin. Haettiin tähän peliin paljon parempaa peli-ilmettä kuin mitä meillä on ollut aikaisemmin.

Teppo pelasi ottelun puolustajaparinaan Jyväskylästä saapunut lainamies Ossi Ikonen. Pari pelasi varsin mallikkaasti yhteen ensimmäisen pelinsä.

− Tosi hyvä pakkipari. Olen jo aiemminkin katsonut, että hän on todella hyvä luistelemaan. Hän tarjoaa hyvin (syöttö)paikkaa ja liikkuu hyvin, tekee vahvoja ratkaisuja itse kiekon kanssa. Hyvin hän myös osaa paikkata minua puolustuksessa.

Aiemmin viikolla joukkueen valmennustiimiin liittyi uudeksi mieheksi Jesse Welling. Teppo oli mielissään miehen panoksesta valmennukseen. Welling avustaa päävalmentaja Ville Niemistä tasakentällisten pelissä, ja ohjaa Arttu Lipsasen kanssa alivoimapeliä.

− Hän on jämpti äijä, hänen tulonsa myötä on painotettu pieniin epäselviin asioihin. Tasakentällisen ja alivoiman peliä ollaan katsottu aika paljon hänen ollessa äänessä eniten, Teppo kertoo Wellingistä.

Lahtelaisten kippari Hannes Björninen viimeisteli ottelussa kaksi maalia, mutta hattutemppukin oli lähellä. Hänen kolmas maalinsa hylättiin valmentajan haaston jälkeen, kun Miro-Pekka Saarelaisen maila osui Tapparan maalilla torjuneeseen Michael Garteigiin.

− En oikein osaa sanoa siitä mitään. Nuo on niin tulkinnanvaraisia juttuja, joista on alkukaudesta jo puhuttu. Tuomarit päättää sen ja kommunikoi ilmeisesti tilannehuoneen kanssa. Päätös oli tällainen tänään, ei sille mitään voi, Teppo päättää rauhallisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle