Pelicansin Leevi Tukiainen vietti kolmen pisteen arvoista syntymäpäiväänsä Isku Areenalla

LIIGA / Haastattelu
Vaikean alkukauden jälkeen Leevi Tukiainen on vakiinnuttamassa paikkaansa kokoonpanossa.
Lahdessa vietettiin tuplajuhlia, kun jäähallin lisäksi juhlittiin Leevi Tukiaisen syntymäpäivää. Lahjaksi hyökkääjä sai voiton ja kolme sarjapistettä.

Tänään Lahdessa oli kunnon juhlapäivä, kun paikallinen jäähalli täytti 50 vuotta ja sitä juhlistettiin paikallisottelulla KooKoota vastaan. Myös Pelicansin laitahyökkääjällä Leevi Tukiaisella oli aihetta henkilökohtaiseen juhlaan, kun lahtelaisten oma kasvatti täytti samalla 23 vuotta. Itse ottelusta joukkue paketoi laitahyökkääjälle lahjaksi maukkaan voiton.

Pelicansin omalla kasvatilla on monia hienoja muistoja kotihallistaan. Päällimmäisenä hyökkääjän mieleen ovat jääneet kuitenkin lapsena hallissa koetut Pelicansin ottelut.

− Nuorempana täällä on tullut katsottua monta ottelua. Hyviä muistoja on paljon täältä. Hienoa, että on päässyt pelaamaan tässä hallissa liigaotteluita, Tukiainen muisteli ottelun jälkeen.

Itse ottelussa Pelicans oli parempi maalein 3−1. Lahtelaiset saivat otteluun vahvan alun ja joukkue hallitsi ottelun kulkua. Toisessa erässä meno oli herpaantua hieman, mutta lahtelaiset pystyivät katkaisemaan jo neljään otteluun venyneen tappioputkensa poikki kotiyleisön edessä.

− Hyvä lähtö meiltä otteluun ja ensimmäiseen erään. Toinen erä oli meiltä varsin heikkoa, mutta kolmannessa erässä oli jälleen hyvä meno päällä joukkueella. Oli meiltä hyvä kairaus aina voittoon asti

Tukiainen pelasi ottelussa lahtelaisten ykkösketjussa tähtikaksikon Lukáš Jašekin ja Iikka Kangasniemen kanssa. Ensimmäistä otteluaan kaksikon kanssa pelannut laitahyökkääjä joutui vielä hakemaan omaan rooliaan ketjukavereidensa kanssa.

− Erittäin mukava on pelata heidän kanssaan. Siinä on kaksi todella taitavaa pelaajaa, jotka osaavat sekä syöttää että pysyä samalla kiekkossa. Kyllä ne löytävät sinut, kun haet vain paikkaa. Ei olla pelattu kuin vasta yksi ottelu yhdessä, joten pitää tehdä vain  parhaansa siinä.

Lahdessa etenkin hyökkääjien osalta käydään kovaa kilpaa pelipaikoista, mutta Tukiainen on viime otteluissa vakiinnuttanut paikkaansa jälleen kokoonpanossa. Hän on ottanut askeleita eteenpäin etenkin kamppailupelaamisessa.

− Alkukausi oli itselle todella vaikea. En saanut paljoa peliaikaa ja paikkaa tuosta kokoonpanosta. Nyt olen pystynyt parantamaan pelaamistani alkukaudesta.

Pelicans matkaa seuraavaksi lauantaina Kuopioon, jossa se kohtaa KalPan. Tällä kaudella lahtelaiset ovat vieneet tiukat kamppailut nimiinsä voitoin 2−0, mutta molemmat ottelut ovat päättyneet ainoastaan maalin erolla. Joukkue matkasi heti kotiottelun jälkeen yöksi Mikkeliin.

− Kova ottelu on edessä. Ei nämä helppoja otteluita tule ikinä olemaan. Pelataan hyvin kiekolla, eikä tehdä tyhmiä virheitä. Yritetään pysyä hyökkäysalueella ja hallita sitä kautta ottelua. Taistellaan kentällä, kuten tänään tehtiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle