Pelicansin Jonatan Tanus oli pettynyt isolukuisen kotitappion jälkeen − "Sanattomaksi vetää"

LIIGA / Haastattelu
Jonatan Tanus iski ensimmäisen maalinsa Pelicans-paidassa.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Kesällä Lahden Pelicansiin siirtynyt Jonatan Tanus avasi maalitilinsä uudessa kotijoukkueessaan. Maali ei juuri miestä lämmittänyt, sillä vierasjoukkue Porin Ässät vei ottelun suvereenisti 2−6-lukemin nimiinsä.

Pelicansin hyökkääjä Jonatan Tanus, 24, ei luonnollisesti ollut tyytyväinen joukkueen otteisiin kaukalossa ja pahoitteli lahtelaista kiekkoyleisöä jäällä nähdystä.

− Täytyy pahoitella. Luokaton startti taas ja kaveri 0−6 ensimmäiseen 22 minuuttin. Sanattomaksi vetää.

Tanus teki ensimmäisen maalinsa Pelicans-paidassa 13. ottelussaan, mutta ei pystynyt iloitsemaan osumasta.

− Ei osaa kyllä. 0−6 oli taululla, niin ei kauheasti lämmittänyt.

Pelicansin pelaamisessa on ollut alkukauden aikana rutkasti parannettavaa, eikä tämäniltainen ollut poikkeus. Tanus näki yhtenä ongelmana sen, että Pelicans ei saa katkaistua vaikeita vaiheita ja käännettyä ottelun kulkua.

− Aika vaikea se on tästä sanoa. Kyllähän aika monta asiaa saa mennä pieleen, että ensimmäisen erän jälkeen peli on 0−5 kaverille. Tulee yksi niin liian helposti tulee toinen, kolmas, neljäs, viides ja näköjään kuudeskin. Ei saada poikki sitä hommaa ja käännettyä kelkkaa.

Pelicansilla on ollut erityisesti kotona vaikeaa. Alkukauden aikana joukkue on voittanut yhdeksästä pelaamastaan kotiottelusta vain 3 ottelua ja kaksi näistä on tullut varsinaisen peliajan jälkeen. Tanuksen mukaan joukkueessa on käyty heikkoa kotipelaamista läpi, mutta keinoja suunnan muuttamiseen ei ole vielä löydetty.

− On siitä keskusteltu totta kai. Kotona pitäis pystyä olemaan vahvimmillaan ja vieraissa käydä ryöstämässä pisteitä, mutta tällä hetkellä ei olla kotona todellakaan vahvoja.

− Ei ole näköjään, kun noin rumasti tuli tukkaan. Jotain siihen pitäis keksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle