Pelicansin Jesse Ylönen pääsi CHL:ssä suoraan voiton makuun − ”Tosi hienoa, että me ollaan edes tänne päästy”

CHL / Haastattelu
Pelicans ja Jesse Ylönen pääsivät voiton makuun ensimmäisessä CHL-ottelussaan.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Perjantai-illan ottelu Oceláři Třineciä vastaan oli Pelicansin tämän kauden ensimmäinen ottelu, jossa pelissä oli sarjapisteitä. Panoksena oli siis jotain muuta kuin harjoitusotteluiden tarjoama pelituntuma. Jesse Ylösen mukaan tämä näkyi myös kaukalossa.

− Oli selkeästi kovin peli tähän asti. Kova vauhti oli tietysti, kun oli panosta pelissä. Oli myös kovempi jengi vastassa kuin mitä vastaan ollaan pelattu tässä harjoituskaudella. Hienoa, että voitettiin vaikkei se oma peli aina niin hienoa ollutkaan.

Vastustaja oli tällä kertaa Tšekin hallitseva mestari, joten kaukalossa nähtiin merkittävä määrä taitoa ja urheilullisuutta. Välillä Pelicans olikin pulassa vieraidensa ärhäkän suunnanmuutospelin kanssa.

− Hyvin taisteltiin ja Karhunen pelasi loistavan pelin maalilla. Sellainen taisteluvoitto oikeastaan. Tosi hyvä fiilis, että saatiin pisteet kotiin, Ylönen kertasi ottelua.

Pelicans osallistuu tänä kautena ensimmäistä kertaa Mestareiden liigaan. Yksi sarjan ominaispiirteistä on ollut, että sen alkusarjojen ottelut alkavat jo hyvissä ajoin ennen Liiga-kauden alkua. Tämä asettaa omat haasteensa joukkueen ja sen yksilöiden valmistautumiselle normaaleja harjoitusotteluita vaativampiin kansainvälisiin otteluihin. Ylönen ei kuitenkaan henkilökohtaisesti näe varhaisista ottelupäivämääristä varsinaista haittaa.

− Ei pitäisi olla vaikeaa, kun ollaan niin pitkään treenattu ja pelattu, mutta onhan se tietysti aina eri homma, kun on panosta pelissä. Muuten ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

CHL tarjoaa Ylöselle ja Pelicansille uuden haasteen, joka auttaa myös joukkuetta valmistautumaan myös Liiga-kauteen.

− Tosi hienoa, että me ollaan edes tänne päästy ja vielä hienompaa on pelata näitä pelejä. Kivempi pelata tällaisia pelejä, joissa on panosta enemmän kuin pelkissä treenipeleissä. Varmasti sitten Liiga-kauden alkuunkin saa pienen etulyöntiaseman, kun on näitä pelejä alla.

Pelicansin matka CHL:ssä jatkuu jo sunnuntaina kotiottelulla sveitsiläistä HC Lausannea vastaan. Lausanne pelasi lohkon toisessa ottelussa Valko-Venäjällä Yunost Minskiä vastaan ottelun, jonka se hävisi jatkoajalla maalein 3−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle