Pelicansin Frank Gymer kohtasi vanhan seuransa lahtelaisten voittaessa KalPan − "Oli kiva nähdä kundeja ja pelatakin heitä vastaan"

LIIGA / Haastattelu
Frank Gymer kohtasi vanhan seuransa voitokkaasti.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Pelicansiin täksi kaudeksi KalPasta siirtynyt vikkeläjalkainen hyökkääjä Frank Gymer pelasi ensi kertaa vanhaa seuraansa vastaan. Lahtelaiset paransivat roimasti aiemmista kotiotteluistaan ja voittivat KalPan 4-3 voittolaukausten jälkeen.

Pelicans otti kotivoiton KalPasta värikkäiden vaiheiden jälkeen Lahden lauantai-illassa. Ottelu oli erityinen lahtelaisten hyökkääjä Frank Gymerille, joka pelasi vastustajajoukkueen riveissä kaksi aiempaa kautta.

− Oli vähän erilaista pelata tänään, on niin paljon hyviä ystäviä tuolla toisessa kopissa. Pelaajat, huoltajat ja kaikki. Oli kiva nähdä niitä kundeja ja kiva pelatakin heitä vastaan, Gymer kertaa tuntojaan.

Kamppailun alku oli lahtelaisille haastava. Hyökkäystä ei tahdottu saada kulkemaan, eikä vaarallisille paikoille oikein päästy. Vierasjoukkue siirtyikin johtoon avauserän loppupuolella.

− Se on ollut meidän heikkous, että on aloitettu pelit vähän huonosti. Mitä pidemmälle peli menee, tuntuu että pelataan paremmin. Siihen pitää saada muutos. Hyvä, että parannusta on vähän jo tullutkin.

Parannusta joukkueen esitykseen oli tullut ainakin kahteen aiempaan kotiotteluun verrattuna, jotka Pelicans hävisi tylysti Sportille ja Ilvekselle. Päävalmentaja Ville Nieminen kuvaili näiden otteluiden ilmettä muun muassa sanoilla "täysin haluton" ja puistokävely".

− Huomattiin, että todella huonoa tekemistä oli kaksi edellistä kotipeliä. Ei siihen oikein mitään taikakeinoja ole, pitää vain parantaa ja me näytimme tänään mihin me pystymme. Ja pystymme vielä paljon parempaankin, Gymer povaa.

Lahtelaiset menivät toisessa erässä jo 3-1 -johtoon, mutta KalPa puski pelin vielä tasoihin. Jatkoajalla nähtiin paljon maalipaikkoja. Gymerillä itsellään oli huipputontti jatkoajan alkuun, kun keskushyökkääjä Roope Elimäki tuli vaihtoon aloituksen voitettuaan ja Gymer pääsi suoraan vaihdosta kiekon kanssa maalia kohti.

− Siinä oli hyvä kuvio valmennukselta. Kyllä siitä olisi pitänyt tehdä maali, mutta onneksi saatiin silti lisäpiste lopulta, Gymer kertaa tilannettaan.

Ratkaisu haettiin lopulta voittolaukauskilpailusta, jossa turkoosipaidoista Severi Lahtinen ja János Hári saivat tarvittavat onnistumiset. Pelicansilla oli CHL-otteluistaan alla huonoja muistoja voittolaukauskilpailuista, jotka oli hävitty heikkoihin yrityksiin. Gymer myöntää että niihinkin on panostettu.

− Meillä on jokaisen oma homma on harjoitella rangaistuslaukauksia ja saada maalinteon kovuus siihen toimintaan. Lahtinen ja Hári näytti miten se kiekko laitetan verkkoon tänään, Gymer toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle