Pelicansiin siirtynyt NHL-lupaus vastasi heti lahtelaisyleisön odotuksiin: "Ihmiset seuraavat paljon, se on iso juttu"

LIIGA / Haastattelu
Yleisö seurasi silmä kovana Jesse Ylösen ja muiden lahtelaisten otteita.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Maailmanmestari Juha Ylösen poika Jesse Ylönen kirjoittaa Pelicansin kotihallin koppikäytävällä erään mailan lapaan nimikirjoitustaan Lukko-pelin jälkeen. Hyökkääjä odottelee lisäksi saavansa hyppysiinsä kiekon, jolla hän iski uransa avausmaalin Liigassa lauantaina raumalaisten reppuun.

Kun Pussinokkien kotiavauksessa oli katsomossa yli 4 600 silmäparia, pääsi hyökkääjälupaus heti aistimaan komeaa suomalaista pääsarjakiekon tunnelmaa.

Perjantaina Vaasassa ei vielä syntynyt tehoja, mutta lauantaina Lahdessa Ylönen sai kuulla nimensä hallin ämyreistä kahdesti maalintekijän merkiksi.

Vaikka Espoo Unitedista siirtynyt Ylönen pelaa vasta toista täyttä kauttansa miesten sarjoissa, näyttävät nimikirjoituksen vääntäminen ja tekeminen kaukalossa lupaavalta. Hyökkääjän tavoin hyvin onnistui myös Pelicans, joka petrasi surkean avauspelin jälkeen ensimmäiseen kotipeliin roimasti.

− Eilen (perjantaina) meillä oli huono peli, mutta tänään (lauantaina) saatiin skarpattua. Taustalla oli kova kotiyleisön tuki ja saimme hyvän pelin tähän. On kivempi lähteä alkavaan viikkoon, Yhdysvalloissa syntynyt NHL-lupaus tiivistää uransa avausviikonlopun SM-liigassa.

Ennen Pelicansiin siirtymistä Ylönen on tahkonnut mm. Mestiksessä ja Suomen Cupissa sekä alle 18-vuotiaiden MM-kaukaloissa.

Koska SM-liigassa vauhti kasvaa kausi kaudelta, on se pääsarjaan siirtyneen Ylösen arjessa lienee suurin muutos aiempiin kokemuksiin?

− Kyllä varmaan, ja kamppailupelaaminen. Pelaaminen on kypsempää, hyökkääjä myöntää.

Lauantaina Pelicans romutti Lukon numeroin 6-1. Kuten Montreal Canadiensinkin kakkoskierroksen varaus mietti, oli yleisö Pussinokkien tukena.

− Tietysti on hienoa, että peleissä on vielä enemmän tunnelmaa. Ihmiset seuraavat paljon, se on iso juttu.

Hyvä sekoitus

Pelicansin osalta alkaneen kauden alla yksi puhuttavimmista asioista on ollut rosterin raju eläminen. Vaikka lahtelaisjoukkue onkin nyt keskiarvoiältään SM-liigan toiseksi nuorin, näkee Ylönen Pussinokkien kokoonpanossa silti hyvää sekoitusta.

− Mukana on myös vanhempia ja kokeneempia jätkiä, Ylönen muistuttaa viitaten Antti Tyrväiseen ja Mikko Kousaan.

− He tuovat tietynlaista varmuutta. Nuorilla on nuoruuden intoa. Se on hyvä sekoitus.

Esimerkiksi lauantaina roolia hyökkäyspäässä ottivat Pelicansissa paljon kokeneet, mutta iältään nuoret Severi Lahtinen, 19, Miska Siikonen, 22, ja Hannes Björninen, 22. Näiden lisäksi vastuusta nauttivat myös tuoreet lahtelaiset Ylösen ja NHL-lupaus Jakub Skarekin, 18, johdolla.

− Joukkueelta oli hyvä esitys. Saatiin hyvä alku pelille, siitä on hyvä lähteä.

Äärimmäisen kovan ja aggressiivisen karvaamisen lisäksi Lukko jäi jatkuvasti pulaan omassa puolustuspäässään.

Pelitapa ajettiin Pelicansiin sisään joukkuetta kolme kautta luotsanneen Petri Matikaisen aikana, ja sen on tarkoitus jatkua tälläkin kaudella - olkoonkin, että esimerkiksi Ylönen ja moni muu pelaaja ei Matikaisen aikana tätä Lahdessa "opetellut".

− Kyllä me sitä pyritään pelaamaan. Aktiivinen peli toimi tänään (lauantaina), toivottavasti saadaan jatkossakin toimimaan samalla tavalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle