Pelicansiin siirtynyt Kasper Puutio näkee Lahdessa mahdollisuuden kasvaa isoon rooliin

LIIGA / Haastattelu
Kasper Puutio siirtyi Pelicansiin KalPasta.
Kuva © Tiia Mahkonen
Toukokuun alussa Pelicansiin sopimuksen solminut Kasper Puutio pelasi viikon molemmissa harjoitusotteluissa HIFK:ta vastaan. Nuori puolustaja pelasi ehjät ottelut ja sai myös ylivoima-aikaa.

Kesäkuussa 21 vuotta täyttänyt Kasper Puutio pelasi ensimmäiset ottelut Pelicans-paidassa, kun lahtelaisseura kohtasi HIFK:n ensin torstaina Helsingissä ja perjantaina Lahdessa. Tuttuun tyyliin harjoituskaudella peli ei ollut kummallakaan vielä uomissaan.

− Aika paljon enemmän intoa kuin järkeä. Kumpikin joukkue sai kovat mittarit toisistaan, ja saimme fiilistä siitä mitä on pelata back to back -pelejä. Kiekolliset ratkaisut ja kiekottomien tarjontapelaaminen ei ole vielä pelin rytmissä. Se tulee pelien kautta, kyllähän tänäänkin oli sydäntä ja intoa.

Perjantai-illan kamppailussa oli poikkeuksellisen paljon tunnetta ajankohtaan nähden. Taklauksia jaeltiin runsaasti, suut kävivät eikä pystypaineilta vältytty. Puutio osallistui tähän myös omalta osaltaan, kun puolustaja vaihtoi läpi illan IFK:n Micke-Max Åstenin ajatuksia ja poikittaisia mailoja.

− Kyseltiin vähän, että miten on kesä mennyt. Kummallakin oli mennyt ihan hyvin, kumpikin sai ladattua akkuja kesällä, Puutio totesi.

Puutio on pelannut kahdessa ensimmäisessä pelissä niin Onni Käyhkön kuin Michal Jordánin kanssa. Peli sujui niin ikätoveri Käyhkön kuin kokeneemman Jordánin kanssa.

− Olemme kokeilleet eri pareja tietysti, kun on paljon uusia pelaajia ja etsimme koostumuksia. Kummankin kanssa tykkäsin pelata. Aina kun on uusi pakkipari, niin se on myös toisen opettelemista.

Viime kausi KalPassa tuotti Puutiolle 48 otteluun tehot 3+8. Erityisesti kiekollisena puolustajana tunnetulla Puutiolla ei ole rooli Lahdessa vielä kiveen hakattu. Mutta mikäli puolustaja saa harjoitusotteluiden tapaan myös ylivoima-aikaa, tulee piste-ennätykset mitä luultavimmin menemään uusiksi.

− Sen kummemmin ei olla roolista puhuttu. Varmasti tulen mahdollisuuksia saamaan ja pitää ansaita itse koko ajan enemmän ja kasvaa isoon rooliin. Koen että pystyn kyllä siihen ja niin koutsit kuin pelaajat varmasti auttavat kopissa. Teen kaikkeni, että kasvan isoon rooliin.

Puutio oli kevään pudotuspeleissä häviävällä puolella, kun Pelicans tiputti puolivälierissä KalPan seitsemännessä ottelussa. Umpitasainen sarja oli kahden tiiviin viisikon peliä pelaavan joukkueen välinen mittelö. Vaikka joukkueilla oli pelaamisessa paljon samoja elementtejä, niin pelaajan silmin eroja kuitenkin löytyy.

− On siellä erojakin. Vaikka silloin tuntui, että kummatkin pelaavat samanlaista peliä, niin on siellä kyllä aika paljon eroja. Vielä välillä tulee selkäytimestä sitä peliä mihin tuossa kaksi vuotta tottui.

Pohjat kunnossa kauteen lähdettäessä

Ehjän ja pitkän harjoitusjakson viettänyt Puutio on luottavaisin mielin kauden alun suhteen.

− Koen, että kolmessa kuukaudessa hyvällä treenaamisella olen saanut paljon aikaan. Kun peilaa viime kesään, jolloin olin armeijassa ja nyt kun en ollut armeijassa, niin on aika paljon paremmat lähtökohdat kauteen. Toki harmi, kun oli häviävä osapuoli kevään puolivälieräsarjassa niin oli pidempi treenikesä. Mutta kaikki puitteet järjestettiin hyvin ja valmennus auttoi todella paljon.

Erityisesti Pelicans-valmentaja Jussi Silander on avannut useampaan otteeseen joukkueen sisäistä filosofiaa, missä pyritään vastuuttamaan pelaajaa omasta tekemisestään. Puutio näkeekin tällaisessa toimintamallissa mahdollisuuden kasvaa urheilijana.

− Meille annetaan enemmän vastuuta esimerkiksi harjoittelun ja monen muun asian suhteen. Siinäkin on itsellä vielä opettelemista, kun monessa paikassa on ollut omat tyylinsä ja aikataulunsa. Koen kyllä, että olen omatoiminen tyyppi, mutta silti edelleen koko ajan pitää tässä ammattilaismaailmassa ja urheilijana kasvamisessa osata ottaa vastuuta itsestään enemmän ja enemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle