Pelicans-kapteeni Miika Roine käänsi jo katseen kohti torstaita: "Tätä ei voi voivotella minuuttia pidempään"

LIIGA / Haastattelu
Miika Roine on joukkueen kokenutta osastoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicansilla oli mahdollisuus tasoittaa finaalisarja tiistaina Lahdessa, mutta Tapparalla oli tähän sanansa sanottavana, kun se nappasi finaalisarjan kolmannen kiinnityksensä vakuuttavalla esityksellä.

Avausottelun Pelicansin mustaa hetkeä lukuun ottamatta Pelicansin ja Tapparan välinen sarja on ollut varsin tasainen. Tiistaina pelin juoksutus oli kuitenkin isossa kuvassa Tapparan hallintaa, mihin yhdeksi syyksi Pelicans-kapteeni Miika Roine näkee Tapparan aikaisen onnistumisen.

− Tappara sai heti alkuun maalin, ja ne tietysti aina ohjaavat peliä. Ensimmäisen erän loppu oli hyvä meiltä, mutta toiseen erään jotenkin jäätiin vaisuksi ja vajaaksi. Loppuun totta kai lyötiin kaikki likoon, mutta ei kyllä ansaittu tänään voittoa.

Roine antaakin tunnustusta Tapparalle, joka pelasi selvästi finaalisarjan parhaan ottelunsa. 

− Se oli myös paljon Tapparan hyvyyttä. Tiedettiin, että he varmasti parantavat tälle päivälle ja meidänkin pitää pystyä parantamaan, mutta ei pystytty. Torstaille meidän pitää parantaa paljon.

Tappara loi tiistain ottelussa yhtä paljon suorahyökkäyspaikkoja kuin mitä se on kolmessa ensimmäisessä ottelussa pystynyt luomaan. Yksi tekijä tässä näytti olevan se, että Pelicans ei pystynyt paineistamaan ja vaalimaan puolustuspelivalmiuttaan samalla lailla kun aikaisemmissa otteluissa.

− Kun ei olla ihan kovimmassa ytimessä ja jos kentällä on pienikin viive, niin tuon tason joukkue kyllä puhkoo ne. Ei tässä auta, tätä ei voi voivotella minuuttia pidempään. Torstai tulee ja me olemme valmiina silloin.

Sarja on nyt 3−1 Tapparalle ja joukkueella on mahdollisuus ratkaista mestaruus torstaina kotiyleisön edessä. Vaikka Pelicans lähtee torstain kamppailuun pakkovoitto edessään, ei kapteenin viesti joukkueelle muuttunut tämänpäiväisen tappion jälkeen.

− Ihan sama kuin tähänkin asti. On voitettu tai hävitty, niin ei niitä voi sen enempää murehtia tai juhlia. Olemme pelanneet koko kevään Tampereella hyvää jääkiekkoa ja pystytään siellä voittamaan, ei meidän tarvitse miettiä sen pidemmälle. Torstaita kohti, pelataan siellä huippupeli ja katsotaan sen jälkeen miten mennään.

» Lähetä palautetta toimitukselle