Pelicans joutui heti ahtaalle Ilvestä vastaan – Petteri Riihinen korostaa pienten asioiden parantamista

LIIGA / Haastattelu
Petteri Riihinen on vakiinnuttanut paikkansa Pelicansin takalinjoilla.
Pelicansin välieräavaus päättyi niukkaan kotitappioon Ilvekselle numeroin 3−2. Lahtelaisten puolustuksesta paikan tällä kaudella vakiinnuttanut Petteri Riihisen mielestä Pelicans oli hyvin ottelussa mukana, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt.

Pelicans aloitti välieräsarjan Ilvestä vastaan melkein täydessä Isku-areenassa. Lahtelaisten tämän kauden uusiin vakiokasvoihin noussut puolustaja Petteri Riihinen pelaa uransa ensimmäisiä pudotuspelejään Liigassa.

Ensimmäisessä ottelussa vierasjoukkue oli parempi tiukan väännön jälkeen lukemin 3–2. Ottelun ratkaisu syntyi vasta jatkoerässä, kun Ilveksen ruotsalaispuolustaja Leo Lööf iski ratkaisun tarkalla laukauksellaan.

− Pelillisesti oltiin hyvin mukana. Pienet asiat ratkaisivat ottelun vastustajalle: viivapelaaminen ja pieni huolellisuus kiekon kanssa, Riihinen tiivisti ottelun ratkaisun.

Lahtelaisseura eteni toista kertaa sen historiassa neljän parhaan joukkoon. Pelicans kellisti tiukkojen vaiheiden jälkeen puolivälierissä KalPan seitsemässä ottelussa. Suurta eroa Ilveksen ja kuopiolaisten välillä ei puolustaja löydä.

− KalPa tuli pikkuisen aktiivisemmin kolmella pelaajalla päälle, kun taas Ilves tulee hyvin kahdella karvaamaan. Ei nekään paljoa sitä aikaa tuolla kentällä antaneet.

Riihinen kirjasi ottelussa ensimmäisen tehopisteensä pudotuspeleissä, kun puolustaja oli alustamassa Sakke Hämäläisen osumaa avauserässä.

− Tasavajaalla pelaaminen on hieman erikoisempi erikoistilanne. Siinä voi aueta paikka vähän minne sattuu. Tällä kertaa näin Saken vapaana keskellä ja sain pistettyä syötön lapaan, josta hän hienosti pisti sisään, Riihinen kertasi tasoitusosumaa.

"Korjataan ne pienet asiat, joissa oltiin  huonoja. Pelataan yksinkertaisesti parempi ottelu."

Heti lauantaina ottelusarja jatkuu poikkeuksellisesti jälleen Lahdessa, kun Tampereella halli täyttyy musiikin ystävistä. Pelicansin puolustajalta löytyy kuitenkin tuttu resepti, jolla lahtelaiset palaavat jälleen voittojen tielle.

− Korjataan ne pienet asiat, joissa oltiin huonoja. Pelataan yksinkertaisesti parempi ottelu.

Oikealta laukova puolustaja pelasi ensimmäinen ottelunsa Pelicansissa jo kaksi kautta sitten, mutta puolustuksesta irtosi vakituisemmin paikka tällä kaudella. Kauteensa Pelicansin puolustaja on ollut kovin tyytyväinen.

− Olen tyytyväinen pelaamiseeni. Sain erinomaisen lähdön kauteen. Joulun alla tuli pieni heikompi hetki, mutta nyt pudotuspeleihin ollaan saatu pelaaminen jälleen kuntoon.

Lahdessa tällä kaudella moni nuori pelaaja on ottanut seuraavan askeleen urallaan, eikä Riihinen ole poikkeus. Omiin otteisiinsa puolustaja on selkeästi löytänyt tasaisuutta.

− Kypsyyttä on tullut pelaamiseeni. Pystyn joka päivä tuolla hyvällä tasollani pelaamaan kentällä. Ei ole enää niin ailahtelevaa tekeminen jäällä.

Pelicans teki puolustajan kanssa pidemmän jatkosopimuksen jo aikaisessa vaiheessa kautta. Mäntsälästä Lahteen ponnistanut Riihinen nauttii pelaamisesta Pelicansissa nyt ja tulevaisuudessa.

− Toki tuntuu hyvältä jatkaa Pelicansissa. Seura on hyvin tuttu itselleni ja olen viettänyt täällä useita vuosia. On se aivan mahtavaa viettää kaksi vuotta lisää täällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle