Pelaajaidentiteetilleen vahvistusta saanut Saku Mäenalanen tuli Kärppiin tulosvastuun perässä − "Ehkä olen löytänyt sen tässä viime vuosina"

LIIGA / Haastattelu
Mäenalanen väänsi HIFK:n maalilla.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Mäenalanen on urallaan nousukiidossa ja mahdollisuus Kärpissä tukee pelaajan kehitystä. Samalla olisi tarkoitus saavuttaa joukkueena huippumenestystä.

Kärpät nappasi perjantaina 2−0-vierasvoiton HIFK:sta Tuukka Tieksolan ja Jesse Koskenkorvan osumilla. Helsingin jäähallissa oli paikan päällä hieman yli 7000 katsojaa.

− Oli hyvä tunne ja kun oli paljon katsojia, niin oli hieno perjantaipeli kyllä, tunnelmoi Saku Mäenalanen tuoreeltaan pelin jälkeen.

Vaikka kotijoukkue hallitsikin peliä, löysi oululaisryhmä tavan voittaa ottelun.

− HIFK painoi lähes koko 60 minuuttia, mutta tosi hyvin puolustimme ja meillä oli hyvä maalivahtipeli. Ne olivat tänään voiton avaimet, sillä muuten hyökkäyspeli jäi aikalailla piippuun. Vastustaja oli kyllä hyvä.

Jokereista täksi kaudeksi Kärppiin palannut Mäenalanen halusi vastuuta ja tutussa ympäristössä sitä oli saatavilla. Edellisen kerran hyökkääjä pelasi nuoruusvuosiensa seurassa kaudella 2017−18.

− Siksi tulin tänne, että tiesin pääseväni tuloksentekorooliin. Näen, että olen yleispelaaja, joka pystyy pelaamaan roolia kuin roolia. Ehkä se on myös vahvuuteni, että pystyn pelaamaan pelipaikkoja laidasta laitaan, uumoili kärppähyökkääjä.

Pelaajan parhaita ikävuosia kolkutteleva peluri esiintyi edellisissä MM-kisoissa edukseen ja hänen uransa tuntuu olevan tällä hetkellä hyvässä nosteessa. Ykkösketjun keskushyökkääjänä viilettävä Mäenalanen kokee, että hän tuntee itsensä pelaajana varsin hyvin.

− Ehkä olen löytänyt sen tässä viime vuosina. Pitäähän sitä jo tässä iässä tietää, millainen pelaaja on, 27-vuotias kärppäläinen naurahti.

Hyvä fiilis Mikkoloista

Lauri Mikkola nousi Kärppien päävalmentajaksi täksi kaudeksi Mikko Mannerin jälkeen. Tuore ykkösluotsi on saanut oululaisnipun hyvään liitoon.

− Hyvä meininki on. Olemme hyvin napsineet pisteitä ja olleet sitkeitä. Hyviä hankintoja ja hyvä maalivahti. Myös erikoistilanteet ovat onnistuneet. Tiedostamme, että koko ajan pitää pystyä parantamaan, kun pelit kovenevat päivä päivältä.

Käynnissä olevalle liigakaudelle on vain yksi tavoite.

− Unelmoin huippukaudesta Kärpissä, joka päättyy siihen kaikkein kirkkaimpaan. Se on tällä hetkellä unelmani, Mäenalanen sanoi painokkaasti.

Kun Kärpät kohtaa lauantaina kotihallissaan TPS:n, on aika juhlia oululaisten suurta pelaajaa Ilkka Mikkolaa, joka omalla peliurallaan niitti mainetta ja kunniaa. Puolustajan pelinumero 6 jäädytetään ennen ottelua.

− Hieno fiilis on ja upea päivä tulossa. Mikkolan paita nousee oikeutetusti kattoon. Hänellä oli loistava ura Kärpissä ja eniten Suomen mestaruuksiakin. Sinne se paita kuuluukin, lausui Mäenalanen kahdeksan mestaruuden puolustajalegendasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle