Pekka Jormakka on perustanut uransa kovaan työntekoon ja taisteluun – haluaa esimerkillään tuoda samaa Jukurien identiteettiin

LIIGA / Haastattelu
Pekka Jormakka pelaa kolmatta kauttaan Mikkelissä.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Mikkelin Jukurit ei ole jäänyt kauden kuudessa ensimmäisessä ottelussa kertakaan ilman pisteitä. Kapteeni Pekka Jormakka näkee isoimmaksi syyksi joukkueen vahvan työmoraalin.

Mikkelin Jukurien kausi on alkanut vahvemmin kuin edes Mikkelin torilla olisi osannut olettaa. Kuuden ottelun jälkeen pisteitä on kasassa 12, eikä joukkue ole kertaakaan poistunut pisteittä kaukalosta.

HIFK:lle mikkeliläiset taipuivat vasta rangaistuslaukauskilpailussa. Ottelu oli tasainen, ja Jukurilaumalla olisi ollut kaikki mahdollisuudet voittoon. Vaikka täysi pistepotti jäi saamatta, on joukkueen kapteeni Pekka Jormakka tyytyväinen.

– Mielestäni pelattiin taas hyvä peli. Meillä on joka pelissä ollut mahdollisuus napata se kolme pistettä. Täytyy olla tyytyväinen, että täältä (Helsingin jäähallista) saa pisteenkin mukaan. Toki taas jäi harmittamaan, että vähän kämmättiin. Vähän liian helposti annettiin vastustajan kaventaa.

– Tyytyväinen pitää olla joukkueen suoritukseen, Jormakka summaa.

Pisteitä joukkue on onnistunut repimään työteliäisyydellään ja luisteluvoimallaan. Juuri sillä, mitä kapteeni Jormakka on yrittänyt esimerkillään tuoda joukkueelleen.

– Olen miettinyt tässä, miten johtaa joukkuetta. Omaa uraani olen yrittänyt luoda kovalla työnteolla ja taistelulla. Se kyllä kantaa pitkälle, jos kaikki vaan tekevät hommia.

– Meillä on hyvin sitoutunut joukkue. Siitä pitää olla ylpeä näin kapteenin silmiltä.

Joukkueella on alkanut kolmas kausi päävalmentaja Olli Jokisen alaisuudessa. Prosessi on ollut selkeä, eikä esimerkiksi pelaajistossa ole tänä aikana tapahtunut liikaa muutoksia. Jormakka nimeää tämän yhdeksi Jukurien vahvuudeksi.

– Meillähän on tuttuja jätkiä tässä. Kolmas kausi samoja naamoja. Meidän ei ole hirveästi tarvinnut miettiä, miten pelataan. Meidän pääpointtimme on ollut, että kun ruvetaan pelaamaan ja harjoittelemaan, niin laitetaan haalarit päälle ja ruvetaan oikeasti tekemään töitä.

– Se työnteko on tässä lajissa aika hemmetin tärkeää. Jos me ei ihan taidolla pärjätä, niin me emme ainakaan työnteosta lipsu yhtään, hän korostaa.

Vielä viime kaudella Jormakan rintaa koristi A-kirjain. Vaikka nyt arvonimi on asteen suurempi, ei hyökkääjä anna sille liikaa painoarvoa. Peliin suhtaudutaan aivan kuten aiemminkin.

– Olen ollut ihan tyytyväinen omiin suorituksiin. Tänään tietenkin tuli hyvät pari pistettä ja sekin lämmittää mieltä. Kyllä mä olen tyytyv...

– Se oli kentän tyylikkäimmän näköinen! huutaa vastustajajoukkueen Jori Lehterä väliin.

– Olen tyytyväinen siihen, että saamme joka pelissä raavittua pisteitä. Se on mulle tällä hetkellä tärkeintä, varsinkin kun C on minulla rinnassa, Jormakka jatkaa hymyillen.

Ottelun alussa joukkueen nuoren lupauksen Niko Huuhtasen pelipaitaa revittiin niin, että tilalle piti ottaa varapaita. Paita löytyi syvältä varustelaukkujen pohjalta sen perusteella, että siitä puuttui muun muassa pelaajan nimi.

Rikkoontuvat paidat kuvaavat hyvin Jukurien identiteettiä.

– Tiedä monesko kerta tämä oli, kun joku joutuu vaihtamaan paidan. Kyllä siellä välillä jollakin on nokka auki ja paita veressä, mutta se kertoo vaan, että töitä paiskitaan ja kentällä sattuu ja tapahtuu, Jormakka kuvailee.

» Lähetä palautetta toimitukselle