Patrik Rybár on astumassa isoihin saappaisiin Kärppien maalinsuulla − "Teen kaikkeni että voitamme paljon pelejä"

LIIGA / Haastattelu
Patrik Rybár Oulu All Stars -tapahtumassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien maalivahtiosasto meni täksi kaudeksi täysin uuteen uskoon, kun luottoveskarit Veini Vehviläinen ja Jussi Rynnäs siirtyivät uusiin maisemiin. Kärppiin paikkaajaksi hankittu slovakialainen Patrik Rybár joutuu astumaan isoihin saappaisiin Oulussa. Maalivahti odottaa innolla tosi pelejä.

Kärppiin täksi kaudeksi Detroit Red Wingsin NHL-organisaatiosta siirtynyt maalivahti Patrik Rybár on innoissaan siirrostaan Ouluun, ja hän on kiitollinen Kärppien tarjoamasta mahdollisuudesta pelata menestykseen tottuneessa organisaatiossa. Viime kauden AHL:ssa kiekkoillut slovakialainen odotti jatkavansa Red Wingsin palkkalistoilla, mutta päätyi kuitenkin valitsemaan Euroopan ja Kärpät.

Slovakialainen kommentoi viime kautta positiivis-sävytteisesti, vaikka ei jatkosopimusta Red Wingsin GM Steve Yzermanilta saanutkaan.

− Haluan vain kiittää Red Wingsiä saamastani mahdollisuudesta. Vietin hyvää aikaa Grand Rapidsissa ja sain paljon kokemusta siellä.

Rybárin kesään on sisältynyt paljon aktiviteettia: tutustuminen uuteen kotikaupunkiin, lomailua sekä paljon harjoittelua.

"Kuulin Kärpistä pelkkää hyvää. Tämä on hieno organisaatio, jossa kaikki toimii hyvin"

− Olin tyttöystäväni kanssa lomailemassa New Yorkissa ja Kuubassa jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen jälkeen. Sen jälkeen palasin takaisin Slovakiaan treenaamaan.

Kun Rybár keskusteli agenttinsa kanssa seuran vaihdosta, ehdotti Rybarin agentti Michael Deutsch Oulua.

− Agenttini ehdotti minulle Kärppiä. Myöhemmin juttelin puhelimessa Harri Ahon ja Michal Kristofin kanssa, jonka jälkeen päädyin lopulta allekirjoittamaan sopimuksen Kärppiin.

Slovakialaismaalivahti on hyvin tietoinen, mikä häntä odottaa Oulussa.

− Kuulin Kärpistä pelkkää hyvää. Tämä on hieno organisaatio, jossa kaikki toimii hyvin. Minun täytyy keskittyä vain pelaamiseen. Arvostan todella paljon täällä olemista. Oulu on hieno kaupunki asumiseen ja odotan näkeväni sen talvella. Olen saanut myös ihmisistä täällä todella ystävällisen kuvan, kertoi Rybar kokemuksiaan Kärpistä ja Oulusta toistaiseksi.

Rybár on vaatimaton persoona eikä pidä itsensä kehumisesta, eikä näin ollen luettele vahvuuksiaan maalivahtina. Yhden, kenties sen tärkeimmän yksittäisen ominaisuuden hän nostaa esiin.

− En halua puhua vahvuuksistani tai heikkouksistani. Ainut mitä voin sanoa, on se, että teen kaikkeni sen eteen, että joukkueemme voittaa pelejä.

Rybárilla on tulevaan kauteen pieniä odotuksia joukkuekohtaisesti.

− Toivon että saamme hyvän alun kauteen, ja että pelaamme hyvää ja viihdyttävää jääkiekkoa. Pyrimme antamaan yleisön rahoille vastinetta. Katsotaan mikä tulos sitten kauden päättyessä on.

Rybárin debyytti Kärpissä sujui hienosti, kun Kärpät kaatoi KalPan kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa numeroin 7-1. Rybar saalisti ottelussa kahdenkymmenen torjunnan lisäksi myös yhden syöttöpisteen. Rybar pelaa Kärpissä harjoitusotteluiden perusteella numerolla 40.

» Lähetä palautetta toimitukselle