Patrik Puistolan lähtö nuorten MM-leirille jäi harmittamaan Miikka Kuuselaa: "Onhan se kummallinen tilanne"

MESTIS / Haastattelu
Miikka Kuuselaa jäi kaivertamaan Patrik Puistolan lähtö MM-leirille.
Kuva © Jarno Hietanen
Lempäälän Kisan päävalmentaja Miikka Kuusela kertoi suoraselkäisen näkemyksensä joukkueen tähtipelaajan Patrik Puistolan lähdöstä MM-leirille. Liiga- ja Mestis-seurat eivät ole tasavertaisessa asemassa tässä asiassa.

LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen Keuruulla pelatun neljännen välieräottelun jälkeen. LeKi onnistui hyödyntämään KeuPan virheet ja sarja alkaa ikään kuin alusta keskiviikkona Lempäälässä.

– Nyt oltiin tehokkaita oikeissa hetkissä. Meillä oli hyvä lataus peliin, mutta sitten tuli pieni töppäys alkuun, ja siitä KeuPa johtoon. Tavallaan sama kaveri joka sen väärän vaihdon aiheutti oli sitten kuittaamassa virhettä.

– Tasaista on, meillä kesti hyvin jänne kolmannessa erässä. Täällä ei olla hetkeen voitettu, mutta tänään hoidettiin tämä, Kuusela kommentoi illan ottelua.

LeKin tähtipelaajan lähtö MM-leirille puhututtaa

LeKi joutui luopumaan sarjan kolmannen ottelun jälkeen yhdestä sen tärkeimmästä pelaajasta, kun suurlupaus Patrik Puistola lähti alle 18-vuotiaiden maajoukkueen matkaan kohti Ruotsissa käytäviä MM-kisoja. Kuuselaa selvästi harmitti Puistolan poistuminen joukkueen rivistöstä.

– Tämä oli tiedossa ja sovittu asia. En minä purnaa tätä asiaa, mutta tietysti se vähän hölmöltä tuntuu, kun tässä kuitenkin kehitetään pelaajia.

"Liigan mukana olevilla tämä on vielä asia erikseen, mutta eihän tämä silti ihanteellinen tilanne ole"

– Sitten lähdetään kriittisillä hetkillä pois, niin onhan se kummallinen tilanne. Tiedossa oli, mutta tämä on nyt tämmöistä ja jotenkin tuntuu, että pitäisi saada nämä sarjat sellaiseksi, ettei nyt ainakaan kesken pudotuspelien lähdetä muualle, Kuusela toteaa.

Kuuselan mukaan Puistolan vapautuminen nuorten Leijonien matkaan oli päävalmentajien keskeinen päätös, eikä Jääkiekkoliitto antanut määräystä pelaajan vapauttamiseen. Närää kuitenkin herättää se, että Puistolan valinta kisajoukkueeseen on itsestäänselvä, eikä pelaajan tarvitse antaa näyttöjä leirillä.

– Sovittiin alle 18-vuotiaiden päävalmentajan (Mika Marttila) kanssa, että näin edetään.

"En minä purnaa tätä asiaa, mutta tietysti se vähän hölmöltä tuntuu, kun tässä kuitenkin kehitetään pelaajia"

Puistolalle itselleen kyseinen turnaus on ehkäpä kauden tärkein näyttöpaikka kesäkuussa odottavaa NHL:n varaustilaisuutta ajatellen, joten sinällään Kuusela ymmärtää tilanteen.

– Hänen on sinne mentävä, ja tässä on isommistakin asioista kyse yksittäisten pelaajien kohdalla kuin se, että voittaako LeKi tämän yhden sarjan.

– Hän löi itsensä likoon mahtavasti LeKissä ja lyö varmasti samalla tavalla Suomen paidassa. Tietysti harmittaa että lähtee, kun hän on pääasiassa ollut meidän matkassa koko kauden. Ei tässä nyt auta purnata.

Liigassa yhä pelejään jatkavista kisakelpoisista pelaajista HIFK:n Anton Lundell sen sijaan jatkaa kauttaan helsinkiläisten mukana. Kuusela ymmärrettävästi ilmaisi harmitustaan Liiga- ja Mestis-seurojen eriarvoisesta kohtelusta.

– Liigan mukana olevilla tämä on vielä asia erikseen, mutta eihän tämä silti ihanteellinen tilanne ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle