Patrik Puistola oli Jukurien juhlituin sankari Helsingissä: "On paljon helpompikin pelata, kun pääsee kentälle"

LIIGA / Haastattelu
Patrik Puistola (1+1) oli keskiviikkona Helsingin jäähallin kuningas.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Patrik Puistola iski tehot 1+1, kun Jukurit voitti IFK:n Helsingissä 3−1. Tapparasta lainassa oleva nuori hyökkääjä nauttii isosta vastuusta Jukurien riveissä. Viidessä ottelussaan hän on tehnyt jo viisi pistettä.

Tapparasta lainassa oleva 18-vuotias laitahyökkääjä Patrik Puistola oli Jukurien suurin sankari, kun joukkue haki pisteet Helsingistä 3−1.

− Oli tylyä suorittamista meiltä. Teimme paikoista maalit ja sitten puolustimme hyvin, kehui Puistola.

Ottelu ei ollut kuitenkaan Jukureilta tasaisen hyvä.

− Ensimmäiset kymmenen peliminuuttia oli meiltä hyvää peliä, mutta sitten pelimme lopahti.

Janne Ritamäen toisen erän alivoimamaali 1-1:een herätti Jukurit.

− Se oli todella tärkeä maali, koska IFK oli ollut siihen asti pelin päällä. Saimme siitä energiaa ja sen jälkeen vielä kaksi maalia lisää.

Puistolan mukaan Jukurit onnistui hyvin suojaamaan johtonsa päätöserässä. IFK ei tullut päätösminuutteja lukuun ottamatta ahnaasti päälle.

− IFK:lla ei ollut älyttömästi ykkösluokan maalintekopaikkoja. Blokkasimme kolmannessa erässä hyvin kiekkoja, ja maalivahtimme Sami Rajaniemi otti tärkeät torjunnat päälle. Tylysti puolustimme, mutta hyvin se toimi tällä kertaa.

Jukurit oli ottanut ennen keskiviikkoiltaa vain yhden täyden pistepotin vieraista tällä kaudella. Edellisestä kolmen pisteen kotivoitostakin (16.10.2019) oli vierähtänyt yli kuukausi.

− Aina vierasvoitto on iso juttu. Tämä tuo varmasti paljon virtaa meille perjantain kotipeliin Tapparaa vastaan.

Puistola on tehnyt viidessä Jukurit-ottelussaan jo 3+2=5 tehopistettä. Keskiviikon sankari oli vaatimaton iltapuhteestaan.

− Kyllä varmasti on vielä parannettavaakin, mutta suurin osa pelistä oli ihan hyvää.

Jukureissa Puistola on päässyt pelaamaan kakkosketjussa, kun taas Tapparassa hän jäi nelosketjuun jämäminuuteille. Tämä näkyy miehen pelaamisen ilossa.

− Rooli on isoin juttu, minkä takia olen Mikkeliin tullut. Saan paljon ylivoima- ja tasakentällisvastuuta. On paljon helpompikin pelata, kun pääsee kentälle. Pääsen silloin käyttämään omia vahvuuksiani. Olen lisäksi päässyt pelaamaan hyvien ketjukaverien kanssa. Kaikki osapuolet hyötyvät varmasti tästä lainadiilistä.

Tulevaisuudestaan Jukureissa Puistola ei osaa vielä sanoa tarkemmin.

− Lainasopimukseni Jukureihin kestää 14.12.2019 asti. En tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle