Patrik Lainetta ihaileva Alexander Holtz: "Välierästä tulee loistava"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Holtzin vahvuuksiin pelaajana kuuluu laukominen.
Kuva © Saimi Airaksinen
Ruotsin kovimpiin kiekkolupauksiin kuuluva Alexander Holtz on vuoden alaikäisenäkin Ruotsin joukkueen avainpelaajia 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Puolivälierässä Tšekkiä vastaan hän vastasi ottelun avausmaalista.

Ruotsi oli tehokas Tšekkiä vastaan ja voitti ottelun, vaikka Tsekki veikin laukaukset. Ottelun alkupuolella Ruotsi hyödynsi tehokkaasti ylivoimaa, ja niiden jälkeen kisaisännillä olikin kolmen maalin johto. Ensimmäisen ylivoimamaaleista iski Alexander Holtz.

− Sain hyvän syötön Lucakselta, etenin hiukan ja näin puolustajan maalivahdin edessä. Päätin laukoa ylös ja sinne upposi, Holtz kertasi.

Laukaus oli todella komea, eikä sen perusteella ole yllätys, keitä Holtz nostaa suosikkipelaajikseen.

− Aleksandr Ovetškin, Patrik Laine, Steven Stamkos. Heillä kaikilla laukaukset ovat todella hyviä.

Tšekki nousi maalin päähän Ruotsin hyvän alun jälkeen, mutta tasoitusyritykset eivät onnistuneet. Pelin lopullinen ratkaisu oli Oscar Bjerseliuksen tyhjiin tekemä osuma.

− Johdimme 3−0, mutta sen jälkeen tahti vähän hyytyi. Tunsimme että peli oli kuitenkin koko ajan kontrollissamme, Holtz totesi.

Välierässä vastus kovenee, sillä Ruotsi kohtaa toistaiseksi voitosta voittoon edenneen Kanadan.

− Kohtasimme Kanadan Hlinkassa. Uskon, että pelistä tulee loistava, tunnelmaa riittää ja olen erittäin latautunut siinä pelissä.

Elokuussa pelattavassa Hlinka Gretzky Cupissa Kanadalla on perinteisesti parempi joukkue, kun junioriliigojen pudotuspelit eivät vaikuta saatavilla oleviin pelaajiin. Kanada voitti tuolloin finaalissa Ruotsin 6−2. Joukkueet olivat olleet vastakkain myös alkulohkossa, jossa peli oli tiukempi ja päättyi 4−3 Kanadalle. Holtz oli näissä kahdessa ottelussa mukana Ruotsin jokaisessa maalissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle