Patrik Laine toivoo, ettei Suomen-matkaa olisi koskaan tapahtunutkaan – "Ei tästä hirveästi jäänyt käteen"

NHL / Haastattelu
Patrik Laine ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin Tampereella.
Kuva © Jarno Hietanen

Columbus Blue Jacketsin Suomen-reissulta ei jäänyt kerrotavaa jälkipolville. Blue Jackets hävisi lauantai-iltana Colorado Avalanchelle toistamiseen luvuin 1–5. Ensimmäisessä ottelussa kovin taistelleella Blue Jacketsilla ei ollut toisessa kohtaamisessa saumaa hallitsevaa mestaria vastaan.

Kahdessa ottelussa tehot 1+1 kirjauttanut Patrik Laine ei ollut tyytyväinen joukkueensa suorituksiin.

– Tämä on syvältä. Olemme tehneet paljon töitä parantaaksemme, mutta se ei ole auttanut.

– Ei vaan voi antaa vastustajalle niin montaa mahdollisuutta kuin me annoimme tänään, Laine myöntää.

Tekoisyitä heikoille otteille Laine ei esitä, vaan tietää vastauksen löytyvän pukukopista.

– Tuntuu, ettei oikein kenellekään kulje tällä hetkellä. Turha tässä on ruveta itkemään ja odottelemaan, että joku tulee pelastamaan meidät. Ne ovat kopissa ne äijät, jotka pystyvät tämän selvittää.

Sekä Laineen että joukkueen matkasta muodostui todellinen pannukakku. Laine lataakin suorat sanat kokemuksesta.

– Tällä hetkellä toivon, ettei tätä matkaa olisi koskaan tapahtunutkaan. Tuntuu kuin olisimme vain hukanneet aikaa, Laine lausuu suoraan.

Peli virtasi Blue Jacketsin päähän, ja vastustajalle syntyi useita ylivoimahyökkäyksiä. Laine toteaa asian olevan niin puolustajien kuin hyökkääjienkin vastuulla. Erityisesti hän kritisoi omaa ketjuaan.

– Käy sääliksi (Joonas Korpisaloa). Ensimmäinen peli loukkaantumisen jälkeen, kun pääsee takaisin NHL-jääkiekkoon ja vielä omassa kotikaupungissa, eikä tule yhtään apua meiltä (ykkösketju), niin sääliksi käy, Laine valittelee.

Ilman tuliaisia kotiin

Blue Jacketsilla on nyt takanaan 12 ottelua, joista on kertynyt kolme voittoa. Kautta on vielä jäljellä, mutta onko kelkka vielä käännettävissä?

– Totta kai. Meillä on kaikki, mitä tarvitaan voittamaan pelejä. Täytyy vain saada peli toimimaan, ja pelata yhtenäiset 60 minuuttia, Laine toteaa.

Matkasta jäi kieltämättä huono maku suuhun.

– En tiedä, olisiko tänne edes tarvinnut tulla minun puolestani. Kuitenkin tänne tultiin töihin, ja niitä emme saaneet hoidettua.

– Se on ihan sama, oliko meillä hauskaa jään ulkopuolella. Sillä ei loppupeleissä ole mitään väliä, kun tämä on kuitenkin tulosurheilua. Kaksi tappiota ja turha reissu siltä osin, Laine tiivistää.

Blue Jacketsin heikko alkukausi ei enteile menestyksekästä loppukautta. Varsinkin pudotuspelit näyttävät lipuneen jo kauas. Laine tiedostaa asian, mutta uskoo tulevaan.

– Kun alkaa tappioita kertyä, niin sitä vaikeammaksi ja vaikeammaksi tuska kasvaa. Pitää vain uskoa tekemiseemme, ja niin me uskomme, eli emme ainakaan luovuta. Vaikka olisi itseluottamus vähän kateissa, yrityksestä ja taistelusta suoritus ei saa jäädä uupumaan, Laine uskoo.

Patrik Laine ei onnistunut pysäyttämään Cale Makaria.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Pitkä loppukausi edessä

Laine ei laske joukkueen nykytilannetta pahimmaksi, jossa hän on urallansa ollut. Ennenkin on nousu, niin miksei nytkin.

– On sitä kovempiakin paikkoja ollut. Ei siinä auta kuin toimia ihan niin kuin ennenkin, eli haalarit niskaan ja yritetään selvittää, mitä teemme paremmin ensi pelissä. Nyt on onneksi pieni huili tulossa, ja saamme hinkata asioita kuntoon kotona.

Suoraa lääkettä joukkueen tuskaan hän ei osaa nimetä.

– Jotain pitää keksiä. Ei tässä itsekään olla mikään meedio, ja ei varsinkaan tällaisen pelin jälkeen oikein jaksa tuollaista miettiä. Nollataan tämä, ja lähdetään keskittymään ensi viikon peleihin ja loppukauteen.

Laine palasi kaukaloon takaisin alkuperäisestä aikataulusta etuajassa. Laine ei kuitenkaan sano pelanneensa puolikuntoisena.

– Vaikka menikin käsi, niin kyllä jalat silti toimivat. Ei minua olisi päästetty pelaamaan, jos en olisi sataprosenttisessa kunnossa. Ei ole mitään, jonka taakse piiloutua. Ei vaan meillä taso riitä. Se on niin yksinkertaista.

Blue Jackets on sarjan jumbona, ja kautta on jäljellä vielä 70 ottelua. Edessä on kivinen tie, mutta Laine näkee silti tunnelin päässä valoa.

– Niin kuin joku viisas mies sanoi, ainoa suunta pohjalta on ylöspäin, Laine päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle