Paskiaisten karavaani pitää mestarisuosikkia ahtaalla − RoKin Kenttämaa: "Ketterällä ei ole niin fyysisiä pelaajia"

MESTIS / Haastattelu
Aleksi Kenttämaa viihtyy fyysisessä väännössä.
Kuva © Tiia Mahkonen
RoKi-puolustaja Aleksi Kenttämaa viihtyy joukkueensa viljelemässä fyysisessä pelissä. Rovaniemeläiset ovat onnistuneet horjuttamaan runkosarjan voittaja Ketterää Mestiksen välierissä.

RoKi onnistui kampeamaan tärkeän voiton Mestiksen välierissä, kun se kaatoi Mestiksen ehdottomiin mestarisuosikkeihin lukeutuvan Ketterän kotihallissaan maalein 4−3. Rovaniemeläiset tasoittivat ottelusarjan lukemiin 2−2.

− Olimme alussa huonoja ja kaveri oli valmis. Osoitimme kuitenkin taisteluilmettä ja luonnetta. Pumppasimme omaa peliä ja hengen päälle. Loppujen lopuksi vahva esitys meiltä. Olemme kyllä vahva nippu, ruoti RoKi-puolustaja Aleksi Kenttämaa ottelun jälkimainingeissa.

Lappi Areenan jäällä ryskyi ja rytisi läpi 60 minuutin tiistai-iltana, kun joukkueet mittelivät toisen jatkoerän alkuun asti kestäneeessä kamppailussa.

RoKi on Maso Lehtosen valmennuksessa löytänyt omaleimaisen tavan kaataa vastustajia ja nyt kevään tärkeissä peleissä resepti kantaa hedelmää.

− Fyysinen peli on meidän vahvuutemme. Pääsemme ihon alle ja saamme vähän sellaista pelon ilmapiiriä aiheutettua. Ketterällä ei ole niin fyysisiä pelaajia, Kenttämaa heitti.

Puolustaja oli itsekin mukana useassa kahinassa ja hän viihtyi vastustajien välittömässä läheisyydessä tilanteiden jälkeen.

− Tämä on se suola, miksi pelaan lajia. Tuomarilinja oli tänään ihan viimeisen päälle. Annettiin pelata ja varoiteltiin, jos mentiin rajoille. Tämä on sitä jääkiekkoa, jonka takia jengi tätä harrastaa. Tällaista tämän pitäisi aina olla.

Eteenpäin on menty

Aivan läpeensä onnistunutta rovaniemeläisten peli ei ole Ketterää vastaan ollut. Sarja-avaus päättyi imatralaisille 7−0.

− Ensimmäinen oli ihan farssipeli, vaikka Ketterä tekikin viisi ylivoimamaalia. Tasakentällisin oli paikat aika vähissä. Se oli kuitenkin selvä Ketterän voitto. Edellisessä tappiopelissämme teimme kolme virhettä ja kaveri iski niistä. Siinä taas näki, että pelaamme laatujoukkuetta vastaan.

Henkilökohtaisella tasolla nuori Kenttämaa tiedostaa omat vahvuutensa ja toisaalta myös heikkoutensa.

− Kiekollinen puoli on oma kehityskohteeni. Fyysinen peli tulee enemmän selkärangasta. Olen työstänyt paljon pelaamistani ja tällä hetkellä ajattelen tekemisestäni ihan positiivisesti. Olen menossa hyvään suuntaan, vaikka vielä on niitäkin juttuja, joita haluan kehittää.

Ottelusarja jatkuu torstaina Imatralla Ketterän kotijäällä. Tuon ottelun voittaja saa sarjan katkolle kuudenteen osaotteluun.

− Menemme tuolla meidän paskiaisten karavaanilla eteenpäin. Seuraavaksi Imatralla bileet pystyyn ja sitten sarja poikki kotona lauantaina. Silloin on varmasti Lapin parhaat bileet Lappi Areenalla, Kenttämaa lupasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle