Pasi Mustonen ihmeissään maalin hylkäyksestä – "Olen ylpeä joukkueesta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pasi Mustonen yritti saada selkoa maalin hylkäämisen perusteista.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Päävalmentaja Pasi Mustonen selvitti median edustajille näkemystään maalista, joka hylättiin. Erotuomarivirheestä puhuttiin.

– Täytyy ensin katsoa sääntökirjasta. Mä en ole ehtinyt katsoa. Sain Yleltä tiedon. Olen nyt nähnyt monesti hidastettuna, kun Hiirikoski tulee maalivahdin alueen reunaan. Molari torjuu, pudottaa kiekon ja hyppää kiekon perään, jolloin hän hyppää Jennin jalkoihin – selkeästi alueen ulkopuolella. Molari tekee aloitteen. Jos ne hylkäisivät sen maalin, silloin Hiirikosken pitäisi saada käsittääkseni jäähy. Sen tiedon mä olen saanut, mutta se pitää tarkistaa. Jos heidän maalivahtinsa saa jäähyn, niin maali pitää silloin hyväksyä. Mä olen saanut sellaisen tiedon. Maalivahtihan sai jäähyn. Jos tämä pitää paikkansa, niin sehän on täydellinen skandaali. Me voitetaan maailmanmestaruus ja sitten me ei voitetakaan maailmanmestaruutta.

Ottelu päättyi yhdysvaltalaisten voittoon voittolaukauskilpailussa.

– Mutta se mikä oli mielenkiintoista, mä en ole nähnyt ikinä noin vähän juhlinutta maailmanmestaria. Kaikki jenkkipelaajat sen tiesivät. Heidän ei olisi kuulunut voittaa maailmanmestaruutta, Mustonen ihmetteli.

Toisella puolella kaukaloa yhdysvaltalaiset juhlivat maailmanmestaruutta. Sitä ei vain kukaan huomannut.

– Ihan valtavat voitonjuhlat, näittekö? Täysin kuollut joukkue voitti maalimanmestaruuden, jatkoi Mustonen.

Mustonen halusi kiittää joukkuettaan.

– Olen ihan helvetin ylpeä joukkueesta. Onhan tämä ihan huikea joukkue. Sanoinkuvaamatonta – upeita naisia. Kyllä mä olen upeassa asemassa, kun saan olla noiden kanssa, tehdä yhteistyötä ja yrittää tukea heitä, Mustonen kehui joukkuettaan.

Lopuksi hän arvioi vastustajaa ja jatkoi joukkueen asenteen kiittelyä.

– Kyllähän he ovat kokonaisuutena taitavampi joukkue. Kyllä meille eilen illalla kopissa pidetyn palaverin jälkeen jäi sellainen fiilis, että nälkä ei ole tyydytetty, ja se näkyi nyt, Mustonen kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle