Pasi Mustonen: "Kuusikymmentä minuuttia on erittäin pitkä aika huonommalle joukkueelle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mustosen mielestä Naisleijonat pelasi taktisesti kypsemmin kuin koskaan hänen valmennuskaudellaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomi ei häkeltynyt, vaikka Tšekki pääsi puolivälieräottelussa johtoon toisessa erässä. Joukkue oli valmistautunut hyvin ja pelasi kärsivällisesti. Mustonen oli erityisen tyytyväinen viimeisen erän johtoasemassa pelaamiseen.

Suomi lähti ennakkosuosikkina puolivälierään Tšekkiä vastaan. Valmennus on tottunut valmistamaan joukkueen peliin, joka on pakko voittaa. Kärsivällinen pelaaminen toi torstai-iltana tärkeän voiton.

– Taktisesti loistava peli joukkueelta. Onnistuttiin taas valmistautumaan hyvin. Ei ollut muuta odotusarvoa kuin meidän voittomme. Viides kerta puolivälierässä – kolme maalia päästetty viidessä vuodessa niissä. Riisuttiin kyllä Tšekki aseista, arvioi Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen.

Tšekki on Espoon MM-turnauksessa osoittanut olevansa hyvä joukkue. Se ei päässyt mittaamaan tasoaan A-lohkon Venäjää ja Sveitsiä vastaan, mutta olisi varmasti antanut kelpo vastuksen.

– Tuo ryhmä (Tšekki) ei ole koskaan ollut läheskään noin hyvä, mutta se ei päässyt pelaamaan aseillaan. Siinä on paljon pelureita, jotka osaavat pelata hyvää lätkää, mutta kun ne eivät pääse hyökkäämään, niin on hankala näyttää, missä on hyvä, Mustonen arvioi vastustajaa.

Tšekki onnistui pitämään Suomen nollilla ensimmäisessä erässä ja pääsi toisen erän alkuun johtoon. Valmennus ei reagoinut tähän mitenkään, koska tilanne oli hallinnassa.

– Nehän ovat sellaisia paikkoja, että monesti menee pupu pöksyyn. Olimme käyneet etukäteen läpi, että mitä tahansa tapahtuu, niin mylly jauhaa. Kuusikymmentä minuuttia on erittäin pitkä aika huonommalle joukkueelle, vakuutti Mustonen.

Johtoasemassa on tunnetusti vaikea pelata. Aktiivinen pelitapa säilyi täydet 60 minuuttia – passivoitumista ei näkynyt.

– Viimeinen erä oli paras esimerkki. Johtoasemassa pelattiin kärsivällisesti. Kun Jenni Hiirikosken pommi pamahti yläpeltiin, niin sen jälkeen pelattiin koko ajan syvään. Noin kypsästi taktisesti en ole nähnyt tämän maajoukkueen pelaavan koskaan. Lupa hyvää jatkoa ajatellen, mietti Mustonen.

Suomen ylivoimalta on odotettu tehoja. Viivan kautta on pelattu paljon ja maskia maalille on saatu. Onnistumisia oli ennen pitkää odotettavissa. Torstai-iltana Suomi teki kaksi maalia neljällä ylivoimayrityksellä. Hiirikosken laukaus oli maailmanluokkaa.

– Ylivoima on ollut hyvää koko turnauksen. Siellä on yksi pommi, maailman parhaiten laukova pakki. Tässä pelataan todennäköisyyksillä. Tarpeeksi kauan pelaat hyvällä maskilla ja mätät hyviä laukauksia, niin maaleja alkaa tippumaan, Mustonen laskeskeli.

» Lähetä palautetta toimitukselle