Pasi Halonen Viitostien derbyistä: "Olen nyt ilmoittanut Iisalmelle, että siinä olivat heidän voittonsa"

MESTIS / Haastattelu
Hokin puolustustyöskentely ei ole auttanut joukkuetta voittoon tällä kaudella IPK:sta.
Kuva © Timo Savela
Kajaanin Hokin ja Iisalmen Peli-Karhujen paikallispelit tulivat jälleen ajankohtaiseksi, kun Hokki nousi takaisin Mestikseen. IPK on voittanut kuluneella kaudella kummatkin pelit, mutta Hokin hallituksen puheenjohtaja pitää varmana, että iisalmelaismerkkisenä nämä pelit eivät tule jatkumaan.

Kajaanin Hokin palattua Mestikseen kuluvalle kaudelle, tuli ajankohtaiseksi myös Viitostien derbyt, joita kamppaillaan Hokin ja IPK:n välillä. Vaikka joukkueet ovat pelanneetkin vasta yhteensä 8 runkosarjaottelua Mestiksen historiassa, joukkueiden tausta kantaa pidemmälle. 

− 90-luvulta löytyy pitkä historia ja sieltä tulee paikallispelit, veljellisyys ja myös Kajaanin ja Iisalmen välillä oleva Suomi vastaan Ruotsi asetelma.

− Sieltä asti on periytynyt viha-rakkaussuhde. Nyt ollaan kaksi ottelua hävitty IPK:lle, ja minä olen nyt ilmoittanut Iisalmelle, että siinä olivat heidän voittonsa meistä tällä kaudella. Valtikka on kauden päätteeksi meillä, toteaa päättäväisesti Hokin hallituksen puheenjohtaja Pasi Halonen.

IPK:n ja Hokin välillä kyse ei ole pelkästään joukkueiden välisestä asetelmasta, vaan maantieteellisesti Kainuu vastaan Ylä-Savo on merkittävässä roolissa. Lisäksi kummankin seuran junioreilla on hyvin paljon yhteistä historiaa. 

− Ehkä taustalla on myös kateutta, onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella? Me ainakin tiedetään, että ei ole, naurahtaa Halonen.

Halonen on iloinen etenkin siitä, että seurojen väliset ottelut ovat nousseet niin isoiksi asioiksi, joka helpottaa etenkin markkinointia. 

− Tätä on helppo markkinoida ja myydä yleisölle. Molemmilla on joukkueilla on äänekkäät fanijoukot, joten se on heillekin hieno asia.

− Nämä pelit ovat pelaajillekin iso juttu. Paikallispeli on aina paikallispeli, eikä niihin tarvitse hakea erikseen sytykettä. Näin hallituksen puheenjohtajanakin olen aina aivan täpinöissäni näistä peleistä.

Suomikiekon kehitystä yhdessä

− Meillä on hyvät välit organisaatioina ja ollaan todella paljon tekemisissä keskenään. Meillä on yhteistyötä päättävissä elimissä ja ollaan pohdittu esimerkiksi yhteistä markkinointia.

Hokin uuden tulemisen yhtenä teemana on ollut kainuulaisuus. Halonen ei kuitenkaan halua sen olevan ainoa arvo, eikä se saisi syödä menestystä. 

− Vaikka me ollaan vahvasti kainuulainen joukkue, niin me halutaan myydä myös suomikiekkoa ja viedä sitä eteenpäin.

Halonen nostaa esille, että paikallispelien merkitys Mestiksessä on erittäin suuri. Mahdollisesti hieman puolueellisesta mielipiteestä huolimatta hänellä on selvä vastaus, mikä on sarjan kovin derby. 

− Kyllä kovin derby on IPK vastaan Hokki. Varmasti tulee kovenemaan entisestään, etenkin kun me voitetaan neljä seuraavaa peliä, naurahtaa Halonen pilke silmäkulmassa.

− Meidän tarkoitus on tarjota viihdettä ja tunteita katsojille. IPK on meidän pikkuveli ja pikkuveljellähän pitää tuottaa pettymyksiä säännöllisesti, että se kehittyy. Me tehdään heille ikään kuin palvelus, kun niistetään heitä pari kertaa vielä tällä kaudella. 

Viitostien derbyt jatkuvat tuplapeleillä joulun jälkeisillä kierroksilla 28.-29.12. 

» Lähetä palautetta toimitukselle