Panthers on valmiina kohtaamaan Jetsin: "On ehdottomasti yksi NHL:n parhaita ketjuja vastassa"

NHL / Haastattelu
Aleksander Barkov on Panthersin kapteeni ja ykkössentteri.
Kuva © Antti Varonen
Florida Panthers ei saa vielä ykköstorjujaansa Roberto Luongoa maalinsuulle. Aleksander Barkovin lisäksi odotukset kohdistuvat tehokkaaseen kakkosketjuun.

Florida Panthers pääsee pelaamaan lähes parhaalla miehistöllään Winnipeg Jetsiä vastaan. Ykkösmaalivahti Roberto Luongo on vielä sivussa, samoin puolustaja Mark PysykJuho Lammikko jatkaa nelosketjussa ja saa rinnalleen Colton Sceviourin ja Troy Brouwerin.

− James Reimer aloittaa maalilla. Jos Luongo on riittävässä kunnossa, hän voi pelata. Olemme poistaneet hänet loukkaantuneiden listalta. Hän on lähellä pelikuntoa, mutta haluamme hänen olevan 110-prosenttisessa kunnossa. Haluamme toimia oikein hänen tilanteensa kanssa, päävalmentaja Bob Boughner kertoi lehdistötilaisuudessa.

Panthersin ykkössentteri Aleksander Barkov saa vastaansa Mark Scheifelen johtaman huippuketjun ja tiedostaa haasteen.

− On ehdottomasti yksi NHL:n parhaita ketjuja vastassa, jokainen heistä on huippupelaaja. Pyrimme pitämään pelin heidän alueellaan ja riisumaan heidät aseista. Tuon tasoisille pelaajille ei voi antaa yhtään tilaa.

Boughner nosti esiin kakkosketjunsa merkitystä.

− Vincent Trocheck on intohimoinen kaveri. Pidän erityisesti hänen pelinsä intensiteetistä. Hän on todella nopea, peluutamme häntä kaikissa tilanteissa. Kakkossentterinä hän on erinomainen.

Trocheck on yhdeksässä pelissä tehnyt tehot 3+5, mutta Boughnerin mukaan hänellä on ollut tilaisuuksia tehdä paljon enemmän maaleja. Trocheckin laidalla pelaava Mike Hoffman on puolestaan ollut viime peleissä Panthersin tehokkain hyökkääjä.

− Hoffman on pelannut eri ketjuissa harjoituskauden ja alkukauden aikana. Olemme yrittäneet löytää hänelle sopivaa paikkaa. Nyt hän pelaa Trocheckin ja Jonathan Huberdeaun kanssa. Ketju on välillä toiminut ja välillä ei.

− Hoffmanin kohdalla oleellista on, että hän on sopeutunut joukkueeseen ja tuntee kuviot. Hänen ei tarvitse enää miettiä tekemisiään jäällä. Erityisesti puolustuspelissä hän on nyt parempi. Mitä paremmin pelaaja puolustaa, sitä paremmin pääsee myös hyökkäämään. Siksi Hoffman on pelannut tehokkaammin.

Boughnerin mukaan joukkue on jo valmis pelaamaan.

− Olemme olleet jo monta päivää reissussa. Olemme pitäneet hauskaa joukkueena ja harjoitelleet, mutta nyt on aika pelata, mistä kaikki ovat innoissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle