Palve avasi epätasaisia pelejään - "Tiettyä ammattimaisuutta tarvitaan peliin, että jaksaa innostua joka vaihdosta ja joka pelistä"

LIIGA / Haastattelu
Oula Palveen pistepottina on 29 pistettä 35 ottelusta.
Kuva © Timo Savela
TPS:n johtopelaaja Oula Palveen pelieitykset ovat herättäneet paljon keskustelua viime aikoina.

TPS otti vihdoin voiton ja katkaisi viiden ottelun tappioputkensa, kun joukkue kaatoi Jukurit lauantaina 4−1. Keskiviikkona Ilves-tappion jälkeen TPS-käskijä Kalle Kaskinen nosti esiin johtavien pelaajien merkityksen.

Oula Palveesta Kaskinen lausui, ettei sentterin pelaaminen tasakentällisin ole ollut tarpeeksi hyvää. Tänään nähtiin jo vilaus paremmasta.

− Minulla on ollut pelin sisällä hyviä vaihtoja, mutta välillä on huonoja vaihtoja. Tiettyä ammattimaisuutta tarvitaan peliin, että jaksaa innostua joka vaihdosta ja joka pelistä, jotta saisin tasaisuuden peliini.

26-vuotias mailataituri tiedostaa itse asemansa joukkueessaan sekä sarjassa. Harjoittelussa on lähdetty liikkeelle perusasioista.

− Olemme harjoitelleet luistelua, kamppailua, syöttämistä ja laukomista eikä siinä sen kummempaa. Pelini ei ole ollut surkeaa, mutta siihen nähden mihin pystyn, ja millä statuksella pelaan tässä liigassa, niin minulta vaaditaan enemmän.

Palokan Kiekon kasvatti on ollut tyytyväinen kauden pistesaldoonsa, mutta tämänpäiväinen maali tuntui silti erittäin hyvältä.

− Hyvillekin pelaajille käy joskus niin, että ei tunnu mistään menevän kiekko maaliin. Olen tehnyt hyvän määrän maaleja, kun otetaan huomioon loukkaantumiset ja maajoukkuekomennukset. Mutta tosi kivalta tuntui tehdä maalin, kun se oli vielä tärkeä maali.

Turkulaiset suuntaavat pelin jälkeen TPS-risteilylle, jossa fanit ja joukkue kohtaavat toisensa.

− Kiva, että on vapaaviikonloppu. Saa nähdä, millaista laivalla on, Palve naurahtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle