Paita numero 9 Nordiksen kattoon - Kimmo Kuhta muisteli pelivuosiaan HIFK:ssa

LIIGA / Haastattelu
HIFK jäädyttää Kimmo Kuhdan numeron 9.
Kuva © Jaakko Stenroos
Kimmo Kuhdan pelipaita nousee perjantaina 26.10. Tappara-ottelun yhteydessä Helsingin jäähallin kattoon. Kuhta on pitkän uransa aikana kokenut kaikenlaista. Hyvällä jutunkertojalla muistoja riittää.

Kimmo Kuhta, mitkä ovat viisi parasta HIFK-muistoasi?

1. Ensimmäinen peli HIFK:n paidassa tietysti - ei sitä unohda ikinä - Lappeenrannassa, SaiPaa vastaan 24.10.1996. Ottelu päättyi tasatulokseen 2-2.

2. Ensimmäinen liigamaali, samalla kaudella, 23.2.1997 Kuopiossa, ottelussa KalPa-HIFK. Myös tämä ottelu päättyi tasatulokseen, lukemin 5-5.

3. Kevään 2004 pudotuspelit. Olimme lähellä finaalipaikkaa. Tuolloin pelattiin paras viidestä systeemillä välieriä, ja hävisimme Kärpillä viidennessä pelissä. Kaikissa tappioon päättyneissä Kärpät-otteluissa hävisimme vasta jatko-ajalla.

4. Kausi 2010-2011 kokonaisuudessaan.

5. Mestaruus keväällä 2011.

Mitkä ovat parhaat ketjut, joissa olet pelannut?

- Brett Harkins keskellä, Timo Pärssinen toisessa laidassa ja minä 2003-2005 välisenä aikana. Mestaruuskaudella 2010-2011 Petteri Wirtanen keskellä ja Jeff Hamilton toisessa laidassa. Hamiltonin loukkaannuttua hänen paikkansa otti Lennart Petrell.

Kerro joku hauska juttu, joka on sattunut HIFK-vuosina ja jolle on saatu hyvät naurut.

- Granlundin Mikellä oli semmoinen pieni Smart-auto, ja se ajoi aina sen niin lähelle, siihen jäähallin puomin viereen, missä ei ollut edes paikkaa. Se änkesi sen aina siihen samaan mestaan. Jätkät kyselivät: "Etkö sä nyt jaksa kävellä ton pidempään?" ja se oli, että ei, kun siinä on just sopiva paikka hänelle.

- Kun se sitä aikansa siihen ajoi, eikä suostunut sitä ruutuun laittaa, niin jätkät ajoivat sen hallin ovista sisään. Se oli siinä Helsingin Kaupungin aition katsomoaukossa, suoraan vaihtoaihtioita vastapäätä, hätävilkut päällä, kun tultiin aamulla treeneihin jäälle. Sitten alkoi Smarttikin löytää parkkiruudun parkkikselta.

Muistatko, kuka auton ajoi sinne?

- Se oli varmaan Martti Järventie tai Markus Kankaanperä. Voi olla, että vaksit jopa ajoivat sen sinne.

» Lähetä palautetta toimitukselle