Paikkansa Tapparan vahvassa nelosketjussa vakiinnuttanut Matias Lehtonen ei selitellyt Ilves-tappiota: "Kaveri oli tehokas"

LIIGA / Haastattelu
Matias Lehtonen hamuaa loppukaudelta lisää onnistumisia hyökkäyspäässä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Tappara ja Ilves pelasivat perjantaina tasaisen ottelun, jonka ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Tapparan 24-vuotiaan Matias Lehtosen mukaan kirvesrinnat saivat koneensa toden teolla käyntiin vasta päätöserässä. 

− Kahdessa ensimmäisessä erässä emme olleet ihan parhaimmillamme. Emme pelanneet huonosti, mutta emme hyvinkään. Kolmanteen erään paransimme todella paljon, mutta kaveri laittoi paikoista sisään, kun pääsi ylivoimalle. Ei siinä sen kummempaa, toteaa Lehtonen.

Tapparan ylivoimapeli on kuluvalla kaudella ollut koko Liigan kolmanneksi tehokkainta, mutta Ilvestä vastaan ruuti oli märkää. Lehtonen ei kuitenkaan laittanut tappiota tehottoman ylivoimapelin syyksi.

− Ei se ylivoima aina toimi, mutta ei se mikään syy ole tähän (tappioon). Pelasimme varsinkin kolmannen erän todella hyvää lätkää. En sanoisi, että se meidän ylivoimastamme jäi kiinni, kaveri oli niin tehokas. 

Tappion myötä Tapparan seitsemän ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseensä. Voittoisan jakson aikana etenkin joukkueen puolustuspeli asettui uomiinsa.

− Meillä on ollut todella hyvä meininki. Olemme saaneet viisikon tiiviyden ja balanssin kuntoon. Emme ole antaneet vastustajille vastahyökkäyksiä ja sitä kautta olemme pystyneet pitämään oman maalimme puhtaana. Lisäksi olemme tehneet tarvittavat maalit, joten siten homma on toiminut, Lehtonen analysoi.

Tapparan seuraava haaste odottaa jo lauantaina Hämeenlinnassa, jonne myös Lehtonen käänsi jo katseensa.

− Nollaamme tämän (tappion), se on oikeastaan jo unohdettu. Huomenna lähdemme hakemaan kolme pistettä.

"Itseluottamus on noussut"

Lehtosen, Olavi Vauhkosen ja Juhani Jasun muodostama kentällinen nousi ratkaisurooliin Tapparan edellisessä ottelussa Kuopiossa, kun Lehtonen ja Vauhkonen viimeistelivät joukkueensa kaikki maalit. Lehtosen mukaan ketjun pelaaminen on ollut hyvällä tasolla jo pidemmän aikaa.

− Olemme saaneet onnistumisia ja itseluottamusta sitä kautta hyökkäyssuuntaan. Puolustussuuntaan olemme pelanneet todella hyvin jo pitkään, mutta hyökkäyspäässä emme ole saaneet onnistumisia. Nyt niitä on tullut ja itseluottamus on noussut, äijien kanssa on ollut kiva pelata. Tänään oli vähän nihkeämpi peli meidänkin kentältä.

Viime kaudella Lehtonen ei vielä kyennyt vakiinnuttamaan paikkaansa Tapparan pelaavassa kokoonpanossa, mutta tällä kaudelle tilille on kertynyt jo 39 ottelua. Viime ottelussa kauden toisen maalinsa iskenyt Lehtonen toivoo loppukaudelta lisäosumia.

− Totta kai on kiva tehdä maaleja. Edellisestä maalista oli vähän aikaa, ei ole oikein pomppinut vaikka paikkoja on ollut. Kauden loppuun tähtäin on siinä, että peli paranee ja pystymme tekemään tulosta myös hyökkäyssuuntaan. 

Matiaksen isoveli Mikko Lehtonen, joka nähtiin niin ikään Tapparassa kaudella 2017−2018, on kuluvalla kaudella tehnyt huimaa jälkeä Jokerien riveissä KHL:ssä. Matiasta vuotta vanhemman Mikon vahvat otteet eivät ole jääneet pikkuveljeltä huomaamatta.

− Aika paljon olen katsellut pelejä telkkarin välityksellä ja pari peliä olen päässyt katsomaan myös paikan päälle. Siistiä nähdä, kun homma toimii sielläkin päässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle