Pahan loukkaantumisen kokenut nuori Sanni Rantala nousi olympiajoukkueeseen − "Mieluummin sen otti viime vuoteen kuin tälle kaudelle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sanni Rantala valmistautuu ensimmäisiin olympialaisiinsa.
Seuratasolla Kiekko-Espoota edustava 19-vuotias Sanni Rantala tuo Naisleijonien takalinjoille kiekollista osaamista. Nuori puolustaja on kokenut urallaan paitsi onnistumisia, myös kovia takaiskuja. Olympialaisiin hän lähtee näyttämään kuka hän on ja mihin hän pystyy.

Torstaina 20. tammikuuta valittiin Suomen olympiajoukkueet Pekingin kisoihin. Naisleijonien takalinjoille kutsun sai nuori Sanni Rantala, joka on noussut raketin lailla Naisten Liigan huippua kohti. Puolustaja on iskenyt Kiekko-Espoon riveissä tällä kaudella 34:ssä alkusarjaottelussa tehot 14+30=44.

Valinta olympiajoukkueeseen oli 19-vuotiaalle Rantalalle todella mieluinen juttu.

− Tosi hyvältä tuntuu! Tätä varten olen tehnyt pitkään, ja varsinkin tällä kaudella,duunia. Valinta tuntuu hienolta, hän tunnelmoi.

Tieto kisapaikasta tuli Rantalalle, kun hän oli taudin kourissa.

− Olin kotona vähän flunssaisena. Olihan se hieno hetki. Pysyin rauhallisena, vaikka tuntuihan se tosi hyvältä ja paransi päivää. Flunssa on sittemmin kaikonnut ja olen terve.

Pistetehtailuunkin kykenevä Rantala haluaa tuoda kiekollista osaamista Naisleijonien takalinjoille.

− Yritän antaa itsestäni parhaan mahdollisen suorituksen ja nostaa kiekkoa hyvin omasta päästä sekä pysyä rauhallisena. Aion olla normaali itseni.

Ensimmäisiin olympialaisiinsa lähtevä, ja vielä aikuisten maajoukkueessa varsin kokematon puolustaja myöntää, että vatsanpohjassa on perhosia.

− Kyllähän tässä vähän jännittää, mutta varmaan vielä enemmän ensimmäisessä pelissä ennen kuin jännitys sitten purkaantuu.

"Koko kausi meni sitten siinä"

Team Kuortaneen riveissä pitkään pelannut Rantala siirtyi täksi kaudeksi Naisten Liigan ehdottomiin kärkijoukkueisiin lukeutuvaan Kiekko-Espooseen.

− Hyvin ovat pelit siellä lähteneet. Päädyin Kiekko-Espooseen, koska olen tästä läheltä Riihimäeltä kotoisin ja ajattelin kuitenkin olympialaisten takia jäädä vielä Suomeen. Se oli selkeä vaihtoehto, Rantala summaa.

Kausi 2020−21 meni nuorelta pelaajalta ohi loukkaantumisen takia eikä Rantalan tilille merkitty yhtään kokonaista ottelua.

− Viimeisellä kaudella Kuortaneella loukkaannuin ensimmäisessä harjoituspelissä. Koko kausi meni sitten siinä. Mieluummin sen otti viime vuoteen kuin tälle kaudelle, kun on tuossa nuo olympialaiset.

Sanni Rantala koki loukkaantumisen pelatessaan Team Kuortaneessa.

Nuorten maajoukkueeissa rutinoitunut Rantala ottaa aikuisten tasolla ensiaskeliaan. Hän on huomannut yhden selkeän eron aiempaan.

− Ei ehkä muuten kuin pelin vauhdissa. Onhan naisissa vauhdikkaampaa. Muuten toiminta on aika lailla samanlaista.

Nuoren pelaajan jaloista on Suomen naisille apua. Rantala ei myöskään epäröi myöntää osa-aluetta, jossa hänellä on parantamisen varaa.

− Tuon joukkueelle luisteluvoimaa ja joukkueemme on muutenkin hyvin liikkuva joukkue. Myös kiekollinen pelaaminen on vahvuuteni, mutta kiekotonta pelaamista puolustuspäässä pitää vielä kehittää.

Naisleijoniin Rantala tuo oman persoonansa. Tyyneys huokuu nuoresta naisesta myös haastattelutilanteessa.

− Olen kuullut paljon sitä, että olen rauhallinen pelaaja. Olen paljon miettinyt, miten kentällä voi olla rauhallinen, mutta nyt olen sen oivaltanut – pystyn nopeissakin tilanteissa pelaamaan omaa peliä.

Rauhallinen ja reilu joukkuepelaaja

Kun Rantala ei ole tekemisissä jääkiekon kanssa, viettää hän mielellään sosiaalista elämää ja seikkailee ympäriinsä.

− Tykkään olla paljon kavereiden kanssa ja tehdä muutakin liikuntaa kuin pelkkää lätkää. Talvisin käyn hiihtämässä ja laskettelemassa. Ulkomaillakin tykkään käydä, mutta nyt ei ole koronan takia päässyt. Vapaa-aika menee kavereiden kanssa.

Jääkiekkopiireissä 19-vuotias puolustaja tunnistaa, millainen tyyppi hän on suhteessa muihin.

− Otan mielestäni kaikki huomioon ja olen reilu joukkuekaveri. En ole ehkä puheliaimmasta päästä, mutta kunhan tutustuu, niin juttu luistaa paremmin.

Sanni Rantala pyrkii pitämään huolen siitä, että vastustajat eivät heilu Naisleijonien kenttäpäädyssä.
Kuva © Steve Kingsman/HHOF-IIHF Images

Jääkiekko on joukkuepeli ja se seikka kiehtookin Rantalaa lajissa kaikista eniten.

− Se, että tehdään joukkueena. On kivaa pelata hyvien tyyppien kanssa. Tykkään myös lajin tarjoamasta vauhdista.

Rantalan katse on tällä hetkellä ymmärrettävästi tiukasti Pekingissä, mutta hän pohtii myös muun elämän valintojaan lätkäarjen ohella.

− Olympiamitali on lähiajan unelma. Niiden jälkeen olisi kiva saada mieluisa koulupaikka. Valmistuin viime vuonna ja olen nyt välivuodella, mutten ole vielä varma, mitä haluaisin tehdä.

Lopuksi Kiekko-Espoon puolustaja sai niin sanotusti vapaan sanan puheenvuoron.

− Terveiset soinilaisille!, lähetti Rantala viestinsä kesän harjoituskavereilleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle