Paavo Tynin kausi napapiirillä päättyi mitalijuhliin

MESTIS / Haastattelu
Paavo Tyni siirtyi täksi kaudeksi RoKin takalinjoille. Tuloksena oli pronssinen Mestis-mitali.
Kuva © Topi Lainio
RoKi-puolustaja Paavo Tynin kausi päättyi, kun kaulaan pujotettiin himmein mitali. Se, mitä Tyni lähti hakemaan pohjoisesta ei toteutunut, mutta kauden aikana hänestä kehittyi vielä kokonaisvaltaisempi puolustaja.

Paavo Tyni tuli Rovaniemelle ja RoKiin joukkueen menestys kirkkaana mielessä.

− Menestymistä tuli Forsassa henkilökohtaisesti, mutta se ei vienyt  seuraavalle tasolle, joten kaikki ajatukset oli menestyä joukkueena ja nauttia Rovaniemelle luodusta kiekkobuumista.

Tyni näki, että RoKi oli joukkue, jolla olisi aito mahdollisuus voittaa mestaruus. Tämä on tietysti iso petraus joukkueelta ja koko organisaatiolta, joka vielä kaksi vuotta sitten majaili sarjan häntätäpäässä.

Tappio Imatran Ketterälle välierissä oli puolustajalle valtava pettymys ja valmistautuminen pronssiotteluun vaati henkilökohtaisesti todella paljon.

− Itselle latausta oli hankala saada ison pettymyksen jälkeen, mutta pronssipeli antoi vielä mahdollisuuden päättää kausi voittoon. Lisäksi varsinkin kotiyleisön edessä se oli erityisen hienoa.

Tyni allekirjoittaa Rovaniemen erinomaiset harjoittelupuitteet ja valtavan kiekkobuumin, joka kaupungissa on valloillaan. Hän myös kertoi, että kun RoKin matkustamisesta puhutaan aina paljon, niin hänelle se jopa sopi paremmin, kun yhden reissun aikana pelattiin aina useampi ottelu. 

− Matkustaminen oli mielestäni helpompaa, kuin etelän joukkueissa, missä jokainen vieraspeli on oma reissunsa, mutta RoKin kanssa pelattiin useampi peli yhden reissun aikana.

Tyni tuli Rovaniemelle Mestiksen kauden parhaaksi puolustajaksi palkittuna, jonka vahvuudet olivat hyökkäyspäässä. 

− Pelinluku ollut aina vahvuus ja siihen päälle syöttäminen ollut itselle tavaramerkkinä.

Kauden aikana hän kokee kehittyneensä eniten oman pään pelaamisesta, sillä RoKin pelityyli vaatii sitä jokaiselta pelaajalta.

− Mason pelityyli kehitti pelinlukua varsinkin puolustuspäässä joten isoimmat kehitysaskeleet tulivat omalla puolustusalueella.

Tyni monipuolisuus ja kokonaisvaltainen pelaaminen tuli hyvin esiin pitkin kautta. Tulevaisuudessa monallekin Liiga-joukkueella voisi olla käyttöä hänenlaiselleen puolustajalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle