Päivän fani: Nousijajoukkueen kannattaja katsoo kisat loppuun asti, kävi miten kävi

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Eliane Garric Baudrit on ylpeä pienen kiekkomaansa noususta MM-kisoihin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Espoon Metro Areenan harjoitushallissa on odottava tunnelma. Pian käynnistyvässä ottelussa Japani saa vastaansa uuden tulokkaan: Ranska pelaa ensimmäistä kertaa arvokisoissa naisten ylimmällä kansainvälisellä tasolla.

Ottelun alku viivästyy maalin kiinnitysongelmien vuoksi, mutta se ei haittaa reilun parinkymmenen ranskalaiskatsojan joukkoa. Monet heistä ovat pukeutuneet Ranskan pelipaitoihin, räikät rääkyvät ja huuto raikaa. Perinteisesti äänekkäitä Japanin kannattajia ei kuule lainkaan ranskalaisten metelöinniltä.

Valkopaitainen nainen esittäytyy tulkin välityksellä "sen pitkän" ranskalaispelaaja Lore Baudritin (190 cm) äidiksi. Toulousesta matkannut Eliane Garric Baudrit on saapunut Helsinkiin juuri, joten kaupunkiin tutustumiseen ei vielä ole ollut aikaa.

MM-kisoissa Garric Baudrit on nyt ensimmäistä kertaa. Aiemmin hän on kannustanut Ranskaa alempien divisioonien turnauksissa. Ehdottomasti paras muisto on viime vuodelta, kun Ranskan joukkue voitti kotiturnauksessaan 1A-divisioonan mestaruuden ja nousu ylimmälle tasolle varmistui.

– Ranska ei ole mitenkään iso kiekkomaa, joten nousu oli todella merkittävä asia.

Kysyttäessä Ranskan lopullista sijoitusta MM-kisoissa, Garric Baudrit hautaa ensin kasvot käsiinsä ja nauraa:

– Mitä tuohon voisi vastata?

Sitten hän vakavoituu hiukan ja jatkaa:

– No, todennäköistä on, että pelit turnauksessa eivät jatku kovinkaan pitkälle. Toivoisin kuitenkin, että säilyttäisimme paikan ylimmällä tasolla.

Kisat Garric Baudrit aikoo joka tapauksessa katsoa loppuun saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle