Päivän fani: Kotikisat houkuttelivat katsomaan naisten kiekkoa

Muut Sarjat / Haastattelu
Joni, Vili ja Ville virittäytyvät MM-kisatunnelmaan naisten kotikisoissa ennen Bratislavan miesten turnausta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Lauantaina pelatun Venäjän ja Suomen välisen ottelun erätauolla hallin käytävältä tavoitettu mieskolmikko on tullut MM-kisoihin ennakkotapaamisen merkeissä. Ville Vantaalta, Joni Jyväskylästä ja Vili Pirkkalasta ovat myöhemmin keväällä lähdössä Bratislavaan miesten MM-kisoihin. Mahdollisuus nähdä naiskiekon neljä kärkimaata Yhdysvallat, Kanada, Suomi ja Venäjä tositoimissa saman päivän aikana innosti heidät kokoontumaan yhteen jo nyt.

Pääkaupunkiseudulla asuva Ville kertoo seuraavansa jonkin verran Bluesin naisten edesottamuksia ja on käynyt toisinaan myös katsomassa joukkeen pelejä. Muilla naisten lätkän seuranta on satunnaisempaa, lähinnä maajoukkuetasolla arvokisojen aikaan tai sen mitä Urheiluruudusta näkyy. Joni ja Vili ovatkin nyt ensimmäistä kertaa koskaan katsomassa naisten kiekkoa paikan päällä.

Ville luonnehti naisten otteita jäällä:

– Vauhdikasta, tilanteita tulee ja koko ajan tapahtuu. Kiekkokontrolli ei ehkä ole ihan niin hioutunutta kuin miehillä. Se luo vaaranpaikkoja, tänäänkin on tapahtunut sitä kautta monta Venäjän tilannetta.

Joni jatkoi:

– Taklaukset puuttuvat, se on tosi outoa. Ja sitten kun tulee se paikka, mistä Patrik Laine pistäisi sinne etuylähyllyyn tai vastaavaan niin se veto ei lähde ihan samalla lailla naisten peleissä.

Vili tiivisti kuitenkin kolmikon yhteisen kannan:

– Viihdyttävää kiekkoa.

Joukkiolla on aiempaa kokemusta miesten arvokisatapahtumista, mutta kansainvälisen tason naisten turnauksessa he ovat nyt ensimmäistä kertaa. Heillä onkin sananen sanottavana järjestelyistä. Paitsi että narikkamahdollisuutta kaivataan, miehet ovat kiinnittäneet huomiota myös sisäänpääsyn takkuiluun.

– Tuo ulkojono, mikä oli ennen Suomen matsia, oli aika luokaton.

– Jos oikeasti neljä-viisisataa metriä jonoa kiertää tuolla pihalla kymmenen minuuttia ennen matsin alkua, niin silloin joku ei toimi.

– Muutenhan täällä on kaikki mennyt hyvin, olutta saa ja ruokaa, ja silloinhan katsojan puolesta kaikki toimii silloin kun pääsee halliin sisälle asti.

Käytävälle kantautuu pelin ääniä, erätauko on päättynyt. Tupun, Hupun ja Lupun – kuten nimet kolmikon pelipaitojen selissä kertovat – kiekkoilta jatkui vielä Suomen pelin jälkeen USA–Kanada -huippuottelulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle