Päävalmentaja Jarno Pikkarainen summaa HIFK:n kautta: ”Hyvin on revitty joukkueesta irti”

LIIGA / Haastattelu
Jarno Pikkarainen nieleskelee vielä pettymystä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
HIFK kärsi kotitappion maanantai-iltana Kärppien juhliessa 0−3-voittoa ja samalla pääsyä Liigan finaaleihin. Helsinkiläisjoukkueen päävalmentaja Jarno Pikkarainen on tyytyväinen muutoksiin, joita ehti loppukaudesta aikaansaamaan, ja aikoo saada ne kantamaan myös tulevaisuuteen.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen ei peitellyt pettymystään, mutta onnitteli Kärppiä finaalipaikasta.

− Tulosta pitää kunnioittaa, parempi voitti. Kärpät sai tylysti tukittua keskialueen, emmekä päässeet oikein samanlaiseen riistopelaamiseen kuin aikaisemmissa peleissä niin Oulussa kuin täälläkin. Kärppien voittamisen kulttuuri näkyi ennen kaikkea Oulun peleissä. He olivat sillassa monessa hetkessä mutta pystyivät silti kaivamaan tuloksen, ja se on kulttuuria. Sen takia siellä on viirejä pitkältä ajalta katossa. Onnittelut Ouluun, tämä oli hyvä, rehti sarja, Pikkarainen tokaisi.

HIFK:n kausi oli valmentajan silmissä nousujohteinen.

− Hyvin on revitty tästä joukkueesta irti. Runkosarjassa pelattiin pitkä pätkä, jossa jouduttiin kipuilemaan ja kamppailemaan pääsystä kuuden joukkoon. Se meni ihan viimeiseen peliin asti. Päästiin playoffeihin, ja kuitenkin on koko ajan parannettu. Kyllä suorittamiseen täytyy olla tyytyväinen. Mutta sitten taas, kyllähän tämä pettymys on.

Jarno Pikkaraisen päävalmentajanpesti alkoi kesken kauden ja yllättäen. Suhteellisen lyhyessä ajassa hän on tuonut omaa pelityylillistä otettaan joukkueeseen vähitellen.

− Kun tullaan lennosta ja äkkiseltään ja aikaa on vähän, niin ei sitä voi tehdä kertarykäyksellä vaan askel askeleelta. Runkosarjaa ei ollut silloin jäljellä kuin alle kaksi kuukautta. Muutokset ottavat aina aikansa, ja jos ne tehdään juoksusta, siinä voi mennä mönkäänkin. Siihen olen tyytyväinen, että tehtiin koko ajan pienin askelin niitä juttuja ja saatiin kuuden paikka runkosarjan lopussa. Playoffeissa pystyimme pelaamaan erinomaista peliä, pohti Pikkarainen.

Pikkarainen tahtoo hyödyntää HIFK:n vahvuuksia myös tulevalla kaudella.

− Se peli, mihin pääsimme näissä playoffeissa, on tyyli jota IFK haluaa. Meidän vahva karvaaminen ja aktiivinen ote on jotain, mitä kohti pyrimme tuomaan pelaamista. Siinä on ollut sellaista IFK:ta, jota halutaan nähdä tulevaisuudessakin.

Perjantaina HIFK:lla on edessään vielä pronssiottelu Tapparaa vastaan.

− Vielä on aika tyhjä olo ja pettymys päällä. Pitää pari yötä nukkua ja käsitellä tämä pettymys, sitten rupeaa kirkastumaan ja aletaan miettiä perjantaita. Pronssia lähdetään kuitenkin hakemaan, totesi Pikkarainen lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle