Päävalmentaja Helminen Erholtzin hampaat tiputtaneesta taklauksesta: "Jos olisin nähnyt sen, niin olisin mennyt jäälle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Raimo Helminen ei ollut mielissään tuomaritoiminnasta.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomen ja USA:n puolivälieräottelu sisälsi kolme rumaa taklausta, joista kaikista olisi voinut antaa isompia seuraamuksia. Kristian Tanus selvisi täysin ilman rangaistusta taklatessaan USA:n pelaajaa päähän. Ottelun lopussa Oliver Wahlströmin päähän kohdistunut taklaus oli ulosajon arvoinen.

Eniten Suomen päävalmentaja Raimo Helminen oli näreissään John Beecherin myöhäisestä selkääntaklauksesta, joka lennätti Eemil Erholtzin pää edellä vaihtoaition laitaan. Helminen näki tilanteen vasta myöhemmin videolta.

− Jos olisin nähnyt sen Erholtzin ottaman taklauksen, niin mähän olisin mennyt jäälle muuten. Tuomari tuli sanomaan, että me annetaan kaksi minuuttia taklauksesta. En tiennyt yhtään, mitä siinä tapahtui, kun en nähnyt tilannetta. Katsoin kiekkoa ja se oli jo kaukana tapahtumahetkellä.

Tilanteesta tuomittiin Beecherille kahden minuutin rangaistus myöhästyneestä taklauksesta.

− Se oli kahden minuutin arvoinen tuomarien mielestä, mutta videolta katsottuna se oli aika kaukana kahdesta minuutista. Iso rangaistus siitä olisi pitänyt tulla, en ole niin pahaa taklausta pitkään aikaan nähnyt. Erholtz on sitkeä jätkä, kun nousi sieltä, Helminen puhisee.

Oletettavasti sekä Wahlströmin että Beecherin temput ovat etenemässä IIHF:n kurinpitoon.

− Saa nähdä, mitä turnausjohtajat ovat niistä mieltä. En tiedä yhtään, ei minulle ainakaan ole mitään seurauksista kerrottu. Ei sillä niin väliä ole, kun heidän pelinsä on pelattu muutenkin. Ei se ketään enää lohduta, vaikka viisi peliä pelikieltoa tulisikin. Liigassa on puolet kevyemmistä tullut kahdeksaa peliä, minun mielestä, Helminen pohtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle