Päävalmentaja Brad Larsen oli tappionkin jälkeen tyytyväinen peli-ilmeeseen – “Leijonaa ei kannata ruokkia”

NHL / Haastattelu
"Meillä oli näin monta hyvää maalipaikkaa", näytti Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja Brad Larsen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Columbus Blue Jacketsin kiri Colorado Avalanchea vastaan ei riittänyt – tasoitusmaalin jälkeinen neljän minuutin ylivoima jäi hyödyntämättä. Blue Jacketsin tšekkihyökkääjä Jakub Voráček harmitteli hukattua mahdollisuutta.

– Ei ollut helppo peli, mutta taistelimme itsemme mukaan. Saimme pelin tasoihin ja pian sen jälkeen neljän minuutin ylivoiman, mutta jätimme sen tilaisuuden käyttämättä. Ottelu ratkesi siihen.

Voráček kuitenkin teki joukkueensa ainoan ylivoimamaalin, joka toi Blue Jacketsin toisessa erässä mukaan peliin. Viisi muuta ylivoimapeliä jäi hyödyntämättä, mutta päävalmentaja Brad Larsenin mukaan joukkueen yritys oli hyvällä tasolla.

– Toisesta ja kolmannesta erästä minulla ei ole valitettavaa, työnteon suhteen. Voráček teki hommia, kuten jokainen meidän pelaaja. Olisimme ansainneet useamman ylivoimamaalin ja meillä oli paikkamme, Johnny Gaudreau esimerkiksi osui tolppaan.

Jakub Voráček ohjasi ylivoimalla Laineen laukauksen maaliin.
Kuva © Jarno Hietanen

Blue Jacketsin ylivoimaisesti vaarallisin ylivoima-ase Patrik Laine pelasi enimmäkseen maalivahdista katsottuna vasemmalla puolella, minkä myötä ei ollut mahdollisuutta laukoa suoraan syötöstä. Päävalmentaja ei halunnut asiaa selvittää.

– En kommentoi tuota. Laine pelaa ajoittain kummallakin puolella.

Larsen piti joukkueen peli-ilmettä positiivisena asiana tappiosta huolimatta.

– Ennen tätä peliä meillä oli vaikeutemme, mutta saimme säilytettyä virettä, vaikka maaleja ei tullut. Annoimme heille kaksi ylivoimamahdollisuutta, eikä niin voi tehdä. Leijonaa ei kannata ruokkia.

Kauden maalitilinsä avannut Voráček löysi Larsenin tavoin häviöstä hopeareunuksen.

– Meillä oli paljon maalipaikkoja, monta hyvää torjuntaa ja teimme ahkerasti töitä. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Kokenut tšekkihyökkääjä on Blue Jacketsin kolmanneksi parhaiten palkattu hyökkääjä Gaudreaun ja Laineen jälkeen sekä neljänneksi kovapalkkaisin pelaaja – puolustaja Zach Werenskin palkkakattovaikutus on vapaa agentti -hankinta Gaudreaun ohella yli yhdeksän miljoonaa dollaria.

Paineita Voráček ei kuitenkaan ota, vaikka 11 ottelun jälkeen kasassa on vasta yksi maali.

– Maalit tulevat aikanaan. Jatkan yrittämistä, kuten tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle