Owen Powerilla ikimuistoinen tapaninpäivä: täytti unelmansa ja teki kiekkohistoriaa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Owen Power iski hattutempun.
Kuva © Tiia Mahkonen
Owen Powerin ilta oli nappiosuma, kun puolustaja nakutti kypärätempun ensimmäisenä puolustajana maansa historiassa nuorten arvokisoissa. Nämä maalit johdattivat Kanadan vaikeuksien kautta voittoon.

Kanadan ja Tšekin välinen ottelu ei jää suurin kirjaimin historiaan elämää suurempana kiekko-otteluna, mutta Owen Power varmasti muistaa päivämäärän 26.12.2021.

Jo viime keväänä aikuisten MM-kisoissa pelannut Power pelasi ensimmäistä kertaa nuorten MM-kisoissa, kun vaahteralehtipaidat nappasivat voiton lukemin 6–3. Power juhlisti debyyttipeliään iskemällä myös hattutempun. Kyseessä oli ensimmäinen kerta nuorten MM-kisojen historiassa, kun kanadalainen puolustaja tekee kolme maalia yhdessä ottelussa.

– Kiekot vain löysivät minut tässä pelissä. Joukkuekaverit tekivät ison työn, kun he rakensivat maalejani, Power sanoo.

– Tämä on melko erityinen juttu. Olin melko yllättynyt kuullessani, että olin ensimmäinen tähän kyennyt puolustaja. Kanadalla on ennenkin ollut hyviä pelaajia.

Ilta olisi voinut päättyä myös erilaisissa tunnelmissa. Kisaisäntien alku ei ollut kovinkaan hyvä, sillä Tšekki meni avauserässä jo 3–1-johtoon. Tässä kohtaa Kanada otti aikalisän.

– Se oli iso käännekohta pelissä. Rauhoitumme ja emme pakottaneet peliä, vaan aloimme pelata järkevämmin. Alussa olimme ehkä hermostuneita, sillä kaikki ovat unelmoineet täällä pelaamisesta, Power sanelee.

Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Dave Cameron kuuluu Powerin ihailijoihin. Hän näki puolustajansa arvon pelin kääntämisessä päälaelleen.

– Hän on jo aiemmin pelannut aikuisten MM-kisoissa, ja se hyöty näkyi. Hän on jo oppinut toimimaan paineen alla, minkä maajoukkueessa pelaaminen tuo.

» Lähetä palautetta toimitukselle