Oula Palve vaatii romahtaneelta Ilvekseltä henkistä kypsyyttä KalPa-tappion jälkeen

LIIGA / Haastattelu
Oula Palve manasi käsistä livennyttä lähes varmaa voittoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves lähti ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan KalPaa vastaan ja ensimmäisessä ottelussa näyttikin siltä, että se menee menojaan, mutta pahat virheet toivat lopussa KalPan peliin mukaan. Ilveksen Oula Palve penäsi joukkueeltaan henkistä kasvua seuraaviin peleihin.

Ilves aloitti puolivälierät kotonaan Nokia-areenalla KalPaa vastaan 4−3-jatkoerätappiolla. Moni Ilveksen kannattaja jännitti ennen peliä, kuinka yli viikon tauko vaikuttaa Ilveksen peliin, kun taas vastaavasti KalPan pelituntuma oli hyvä sen pelattua kaksi tiukkaa ottelua Sportia vastaan ensimmäisellä kierroksella. 

Ilveksen Oula Palve vakuutteli, ettei pitkä pelaamaton tauko vaikuttanut lopputulokseen.

− Ei yhdeksän päivän tauko mahdoton ollut. Kyllä me heti pääsimme hyvin peliin mukaan, Palve tuumasi pelin tauottua.

− Pelasimme mielestäni oikein hyvin 50 minuuttia ja olimme selkeästi pelin päällä.

Palve manasi tupsukorvien ylivoimaa, joka runkosarjassa suoritti paikoin jopa loistavasti, mutta KalPaa vastaan sillä oli suuria vaikeuksia.

− Meidän ylivoima meni rännittelyksi. Itsekin jouduin vähän väliä kaivamaan kulmista kiekkoja. Silloin tuollainen KalPan tyyppinen joukkue pääsee paineistamaan helpommin ja peli menee vaikeaksi. Oli meillä silti paikat ratkoa.

Ilves voitti runkosajassa KalPan kolmesti ja ensimmäinen puolivälieräottelu vaikutti pitkään menevän myös tupsukorvien komennossa. Ilves oli eittämättä kentällä parempi joukkue, mutta tietynlaiset runkosarjan kohtaamisistakin tutut asiat toistuivat joukkueiden välillä.

− KalPa pelaa kovasti paineistaen, ja välillä he saavat meidän peliä rikottua. Mutta tänään pääsimme ylivoimaa lukuun ottamatta hyvin heidän paineen alta pois. Meidän vain täytyy ottaa oppia tästä ja pelata paremmin joukkueena molemmissa päädyissä.

Erilainen kritiikinkohde tuomaritoiminnasta

Koko kauden ajan Liigassa on nähty kipinöintiä valmentajien ja tuomareiden välillä, ja muun muassa Ilveksen valmentaja Antti Pennanen on kritisoinut tuomareita mailahäirintään puuttumattomuudesta.

Palve myöntää, että Liigassa sallitaan voimakas mailalla häirintä, mutta hän nostaa esille hyvin erilaisen kritiikin kohteen tuomaroinnissa.

− En niinkään kritisoisi päätuomareita. Jäähyjä vihelletään ja en niihin kiinnitä huomiota. Enemmänkin minua häiritsee linjatuomareiden pilkkiminen.

− Runkosarjan alussa sitä oli paljon, mutta loppua kohden linja parani huomattavasti. Nyt palattiin taas tuohon veivaamiseen. On häiritsevää, kun aloitukset kestävät linjatuomareiden jatkuvien varoitusten ja odottelun vuoksi. Laitettaisiin vain kiekko peliin ja jätettäisiin tuollainen säätäminen pois.

Tappion jälkeen Palve luo katseensa jo lauantain toiseen otteluun. Hyökkääjä on hyvin luottavainen joukkueensa suorittamiseen.

− Ei kahta sanaa, että olemme parempi joukkue ja me pelaamme paljon leveämmällä materiaalilla. Nyt vain vaaditaan koko joukkueelta henkistä kypsyyttä, niin sitä kautta hyvä tulee, Palve päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle