Oula Palve siirtyi SHL:n putoajajoukkueesta Liigan kärkiseura Ilvekseen ja kehuu kannattajien intohimoa

LIIGA / Haastattelu
Palveelta odotetaan tehoja hyökkäyspäässä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Kolmen SHL-kauden aikana Oula Palve pelasi kahdesti karsinnoissa, mikä oli henkisesti kuormittavaa. Ilves-yhteisön intohimo ja yhteishenki on jo ehtinyt tehdä vaikutuksen.

Ilves menetti viime kauden keskikaistaltaan Petri Kontiolan, Balázs Sebőkin ja Tommi Tikan. Keskeinen hankinta lähtijöitä paikkaamaan oli 31-vuotias Oula Palve, joka viimeksi Liigassa pelatessaan takoi TPS-paidassa 51 pistettä 53 ottelussa ja oli pistepörssin seitsemäs.

– Halusin ottaa taas uudenlaisen askeleen. Viime kausi oli vaikea Ruotsissa. Tuntui, että oli hyvä hetki tulla takaisin Suomeen. Toivottavasti saisin tässä pelattua hyvän kauden ja menestyisimme joukkueena. Sitten voisi olla mahdollista lähteä takaisin ulkomaille pelaamaan.

Palve lähti Suomesta Pittsburgh Penguinsin organisaatioon, mutta Pohjois-Amerikassa pelejä kertyi vain AHL:ssä. Kaudet 2020–23 Palve pelasi SHL:ssä, missä viimeisin kausi Brynäs IF:ssä päättyi putoamiseen sarjatasoa alemmas.

– Pelasin kolme kautta SHL:ssä ja kaksi kertaa oltiin karsinnoissa. Jos pelaa huonossa joukkueessa, niin arkikin on raskasta koko organisaatiolla. Sen huomasi, että kun tuli pari tappiota ja pudottiin karsintaviivan alapuolelle, niin heti oli paniikki päällä ja kaikki stressaa. Riippumatta siitä, oliko lokakuu tai tammikuu.

– Se on henkisesti kuluttavaa olla tuollaisessa työpaikassa, missä kaikki ympärillä stressaa ja panikoi. Sitä ei onneksi Liigassa pelatessa tarvitse kokea, vaikka joukkueella menisi kuinka huonosti.

Pennanen päättää, kuka pelaa missäkin, mutta varmasti hän tietää, mihin kykenen.

Ilves on liigakauteen lähdettäessä yksi ennakkosuosikeista, joten samankaltaista kuormitusta ei ole tiedossa.

– Nyt on tilanne päälaellaan, että olen kärkijoukkueessa, niin parin tappion jälkeen tulee eri tavalla korjausliike. Motivaattori on erilainen kuin Ruotsissa pelatessani, missä oli paniikki ja pelko putoamisesta. Menestyvässä joukkueessa taas halutaan voittaa joka peli.

Päävalmentajalle tuttu tehomies

Ilves aloitti kilpailullisen kautensa jo CHL:ssä kahdella voitolla. Palve olikin tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

– Ensimmäisessä pelissä HC Pardubice oli kova vastus, mikä oli hyvä signaali, että pelasimme aika jämäkästi joukkueena. Toinen ottelu Bolzanoa vastaan sitten meni miten meni. Saimme nopeasti johdon, niin vastustaja ei enää keskittynyt pelaamiseen. Se oli sellaista pelailua ottelu loppuun ja yritimme vain selvitä ehjin nahoin pois. Hyvältä näyttää omaan silmään joukkueen meno.

Ennen liigapaikkansa vakiinnuttamista Palve tehoili Mestiksessä 43 ottelussa 71 pistettä, mikä oikeuttaa jaettuun kärkipaikkaan Tero Forsellin ja Mikko Pertun kanssa Mestiksen yhden kauden piste-ennätyksestä – Palve tosin keräsi tehonsa pienimmällä ottelumäärällä.

Liigaan noustuaan Palve pelasi kausina 2017–19 108 runkosarjaottelua HPK:n ja TPS:n riveissä ja keräsi yhteensä 101 tehopistettä. Sekä Mestiksessä Jukureissa että Liigassa HPK:ssa Palvetta valmensi Ilveksen nykyinen päävalmentaja Antti Pennanen.

– Rooli on sellainen, minkä valmentaja antaa. Täällä on jo pidempään joukkueessa olleita kavereita, jotka myös saavat näyttöpaikkoja. Ja monta jätkää on jo vetänyt hyvin CHL:ssä. Vaikutan niihin asioihin, mihin itse voin vaikuttaa.

– Pennanen päättää, kuka pelaa missäkin ketjussa ja missäkin ylivoimaviisikossa, mutta varmasti hän tietää, mihin kykenen. Kun näyttöpaikka tulee, niin silloin pitää pystyä ottamaan rooli.

Ilves on määrätietoisesti noussut Liigan kärkeä kohti. Viime kaudella joukkue oli runkosarjan toinen ja toissakaudella kolmas, molempina kausina pudotuspelit ovat päättyneet pronssiottelun voittoon. Toinen tamperelaisseura Tappara puolestaan on voittanut kahtena edellisenä keväänä mestaruuden.

– Itsellä on vielä vähän tarttumapintaa Tampereen paikallisasetelmaan, mutta sen olen ehtinyt huomata, kuinka intohimoinen ja hieno Ilves-yhteisö on tällä hetkellä. Ilves-kannattajilla on hienosti motivaatiota ja yhteishenkeä. He antavat upeasti tukensa ja ovat kannattaneet Ilvestä pitkään, niin heille myös sitä menestystä soisi.

Juttua muokattu 9.9.2023: Korjattu Antti Pennasen valmentaneen Palvetta HPK:ssa, ei TPS:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle