Oula Palve ratkaisi ottelun Ilveksen hyväksi: "Paniikkia ei ollut, mutta tässä sarjassa kaikki pelit ovat kovia"

LIIGA / Haastattelu
Oula Palvella riittää kikkoja Ilveksen kannattajien iloksi.
Kuva © Jarno Hietanen
Oula Palvetta ennakoitiin sekä monien toimittajien että Ilveksen kannattajien toimesta harjoituskaudella kauden suurimmaksi flopiksi. Palve on näyttänyt epäilijöille, että hän on todella taitava ja yksi selkeä Ilveksen johtava pelaaja.

Ilveksen kannattajat olivat onnellisia seuran kerrottua hankkineensa Oula Palveen Brynäsistä. Harjoituspelien aikana kannattajien keskuudessa tuli epätoivo, olisiko Palve sittenkin yksi pahimmista flopeista. Jalka ei liikkunut ja peli oli hyvin laiskan oloista. 

Kun kausi alkoi, Palve osoitti, että epäilyt flopista olivat aivan turhia. Palve oli siis pelaillut treenipelit enemmän ja vähemmän puolivaloilla, kuten moni kokeneempi pelaaja. CHL:ssä oli aivan toinen Palve ja tehoja tuli kiitettävään tahtiin. Vielä, kun Liigakin lähti tehokkaasti käyntiin, niin kannattajat saivat huokaista syvään − Oula Palve oli ja on kova vahvistus.

− CHL on ihan mukava sarja, mutta kyllä siinä vielä kehitettävääkin on. Siitä voisi pudottaa muutamia heikoimpia joukkueita pois ja ottaa esimerkiksi joukkueet Ruotsista ja Sveitsistä mukaan.

Kysyttäessä, mitä Ilvekselle tapahtui hyvien CHL:n ja Liigan alun pelien jälkeen, Palve vastaili:

− Pelejä oli tosi tiuhaan tahtiin ja kun ensimmäinen häviö tuli, niin heti tuli perään toinen ja sitten kolmaskin. Paniikkia ei ollut, mutta tässä sarjassa kaikki pelit ovat kovia ja me olemme suurseura ja kaikki haluavat voittaa meidät. Meidän on oltava siis todella valmiita jokaiseen otteluun.

Palve totesi, että muistaa Turun vuosilta tuon, kuinka kaikki halusivat heidät nujertaa ja nyt sama on Ilveksessä.

Palve vielä palaa noihin heikkoihin peleihin ja sanoo, että joukkue oli aika puhki, kun pelejä pelattiin paljon. Samaahan valmentaja Antti Pennanen on sanonut ja todennut, että nyt heille tulee pieni tauko todella osuvaan aikaan.

Illan rankkareista Palve totesi niiden olleen hänen patentti vetojaan.

− En yleensä paljon harhauttele, kun jääkin on niin huono siinä vaiheessa, että kiekko vain pomppii lavassa. Yritän katsoa paikan ja laukoa.

Rangaistuslaukaukset ovat olleet yksi Palven vahvuuksista urallaan ja hän kertoikin tuleen Mestiksestä Liigaan ja siellä Kerhoon isoin osin hyvin onnistuneiden alkusyksyn rangaistuslaukausten avulla.

Näyttää siltä, että Ilves sai juuri sellaisen toivomansa taitosentterin kuin he halusivatkin ja Palve tulee ilostuttamaan Ilveksen kannattajia vielä monet kerrat tällä kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle