Oula Palve harjoitteli Leijonien ylivoimaa – "Koen, että oma tasoni riittää hyvin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maajoukkueen ensikertalainen Oula Palve pitää Karjala-turnausta hienona tapahtumana.
Kuva © Saimi Airaksinen

Leijonat harjoitteli tiistaina Helsingissä torstaina alkavaa Karjala-turnausta varten. Yksi kentän energisistä valkopaidoista oli Turun Palloseurassa pelaava keskushyökkääjä Oula Palve.

Liigassa taiturimaisena kiekonkäsittelijänä tunnettu 26-vuotias Palve esiintyy Leijona-paidassa ensimmäistä kertaa ja on turnauksesta innoissaan.

– Koska kyseessä on ensimmäinen maaotteluni, en tiedä tarkalleen, millaista peli tulee olemaan. Kovalla innolla odotan torstain peliä. Joukkueessa on aika paljon hyökkääjiä, joten en tiedä, pelaanko kaksi vai kolme peliä, Palve kertoo.

– Olisi mukavaa päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, mutta eniten olen odottanut tuota ensimmäistä peliä ja tähdännyt ajatukset siihen.

Leijonien tiistaiharjoituksista puuttui kokonaista yhdeksän pelaajaa, sillä Kärppien, Tapparan ja Jokereiden pelaajilla oli vielä seurajoukkuepelejä ennen Karjala-turnauksen alkua. Harjoituksissa ei nähty kokonaisia ketjuja, vaan pääpainona hiottiin yli- ja alivoimaa.

Palve harjoitteli ylivoimaa yhdessä Miro Aaltosen, Teemu Hartikaisen, Arttu Ruotsalaisen ja Teemu Erosen kanssa. TPS:ssä Palve on syksyn aikana tehnyt 17 ottelussa yhdeksän maalia, joista viisi on syntynyt ylivoimalla.

"Tavoitteeni on pystyä maajoukkueessa pelaamaan hyvin – samalla tavalla kuin Liigassa."

– Jos todella pääsen pelaamaan ylivoimaa omalla paikallani, saan siinä hyvän roolin. Siinä pitäisi olla minulle hyvä paikka näyttää. Tavoitteeni on pystyä maajoukkueessa pelaamaan hyvin – samalla tavalla kuin Liigassa. Koen, että oma tasoni riittää ihan hyvin.

Palveen ura on viime vuosina ollut vahvassa nousussa, sillä ennen nousemistaan Liigan pelintekijäeliittiin hän pelasi monta vuotta eri Mestis-joukkueissa. Varsinaisen Liiga-läpimurtonsa hän teki vasta viime kaudella, jolloin yhteensä 55 pelissä syntyi 50 pistettä.

Maajoukkuedebyytti ja hieno tapahtuma

Maajoukkuekutsu, jonka Palve näkee osana viimeaikaisen kehityksensä jatkumoa, oli tervetullut.

– Mukavaa, että sain valinnan tännekin. Minulla ei ole mitään nuorisomaajoukkueitakaan käytynä, joten ensimmäistä kertaa pääsen Suomi-paidassa pelaamaan.

Liigan runkosarjasta on pelattuna noin kolmannes, ja Palve on ollut yksi seuransa johtavista pelaajista sekä parhaista pistemiehistä. Maajoukkueturnaus tarjoaa tervetullutta vaihtelua pitkän ja pimenevän kauden keskelle.

– Vielä ei jännitä, mutta pelipäivänä varmaan jännittää. Se on hyvä juttu, koska Liigassa on monesti sellaisia pelejä, etteivät ne jännitä yhtään. Välillä käy jopa vähän tylsäksi, jos sieltä ei saa hyviä fiiliksiä, Palve kertoo.

Vaikka Palve on maajoukkueen ensikertalainen, hänellä on selvä käsitys Karjala-turnauksesta ja sen merkityksestä.

– Kyselin [seurakaveri] Ilari Filppulalta, joka on pelannut täällä aikaisemmin. Puhuimme siitä, että Karjala-turnaus on kaiken kaikkiaan hieno tapahtuma – ei pelkästään faneille vaan myös pelaajille, jotka pääsevät pelaamaan maajoukkueotteluita Suomessa.

"En lähde ihmettelemään tätä uutta kokemusta vaan auttamaan joukkuetta."

Selvä käsitys on myös siitä, mitä hän on tullut maajoukkueeseen tekemään.

– Lähden pelaamaan ja tekemään tulosta, jos siihen on paikka. En lähde ihmettelemään tätä uutta kokemusta vaan auttamaan joukkuetta.

Suomen maajoukkue aloittaa Karjala-turnauksensa torstaina Helsingissä ottelussa Venäjää vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle