Otto Somppi palasi Suomeen viiden Pohjois-Amerikan kauden jälkeen − Tuttu tutkapari toi turvaa debyytissä

LIIGA / Haastattelu
Otto Somppi lähti syksyllä 2015 pelaamaan Kanadaan Halifax Mooseheadsiin QMJHL-liigaa.
Kuva © Halifax Mooseheads
Pelicansin NHL-lainavahvistukset pelasivat ensimmäisen ottelunsa turkoosipaidassa tiistain harjoitusottelussa SaiPaa vastaan. Keskushyökkääjä Otto Sompin avausottelu jätti positiivisen vaikutelman.

Pelicans marssitti tiistain voitokkaassa SaiPa-ottelussa jäälle kaikki neljä tuoretta lainapelaajaansa. Keskushyökkääjä Otto Somppi pelasi ensimmäiset pelinsä Suomessa sitten vuoden 2015.

− Hyvä fiilis jäi debyytistä. Eilen oli ensimmäiset treenit joukkueen kanssa, niin ensimmäinen peli tuli vastaan nopeasti. Parannettavaa jäi kyllä jatkoa varten, Somppi kertaa.

Somppi pelasi ottelussa Pelicansin kakkosketjussa, laidoillaan toinen lainapelaaja Jesse Ylönen ja tšekkihyökkääjä Rudolf Červený. Ketjun peli kulki ottelun alusta saakka, kun jo ensimmäisessä vaihdossa kolmikko sai pelin painettua vastustajan päätyyn. Somppi sai tililleen yhden syöttöpisteen, kun tämä alusti Ylösen illan toisen maalin pelin puolivälissä.

− Jessen kanssa ollaan pelattu yhdessä jo Jokerien junnuissa, niin siinä mielessä tuttu ketjukaveri. Hänen kanssaan oli hyvä pelata. Jesse on enemmän maalintekijätyyppiä siinä, kun taas minä ja Červený ollaan enemmän syöttäjiä.

Peliä tekeväksi sentteriksi itseään pelaajatyyppinä kuvaileva Somppi kokee, että ketjulla voisi olla yhteistä tulevaisuutta vielä jatkossakin Ketju olikin selkeästi Pelicansin parhaimmistoa.

Viisi edellistä kautta QMJHL:ssä, ECHL:ssä ja AHL:ssä pelannut helsinkiläinen sai muiden AHL-pelaajien tavoin äkillisen lopun kaudelleen viime talvena, kun sarja laitettiin säppiin jo maaliskuussa Euroopan sarjojen tavoin. Sarjan aloitusajankohta on vielä hämärän peitossa, joten mies pääsi lainalle Pelicansiin.

− Pitkä kesä tuli vietettyä Suomessa pelaamatta, joten oli hyvä löytää täältä pelipaikka. Pelicansin kanssa oli molemminpuolinen kiinnostus, Somppi kertoo.

Organisaationa Pelicans ei ollut Sompille tuttu, mutta Ylösen lisäksi muutama muukin tuttu pelimies kopista löytyi helpottamaan joukkueeseen sisään pääsemistä. Joukkueen hyvä yhteishenki saa myös kiitosta.

− (Niclas) Almarin kanssa ollaan pelattu nuorisomaajoukkueessa yhdessä, ja (Frank) Gymerin kanssa myös Jokereissa. Aivan vieraaseen ympäristöön ei siis tultu. 

Sompin nöyrinä tavoitteina kaudelle mies nimeää yksinkertaisesti pelin parantamisen päivä päivältä, sekä joukkueen auttamisen. Miehen lainasopimus on voimassa toistaiseksi, eikä hän itsekään tiedä vielä kuinka pitkään Lahdessa viipyy.

− Yhtään ei osaa vielä sanoa, lähdetäänkö tässä vielä Pohjois-Amerikkaan. Maailmantilanne on niin siellä kuin täälläkin epävarma, että en viitsi niin pitkälle vielä miettiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle