Otto Rauhala viihtyy CHL:n pudotuspelien kansainvälisessä tunnelmassa − "Växjö oli siitä vähän erilainen, että he pelasivat enemmän suomalaisittain"

CHL, LIIGA / Haastattelu
Kapteeni Rauhala oli tyytyväinen voittoon.
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara voitti hallitsevan Ruotsin mestarin Växjön CHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella yhteismaalein 6−4. Ratkaiseva, jälkimmäinen osaottelu päättyi tamperelaisten eduksi 4−2.

− Tosi hyvät fiilikset. Tämä on helkkarin kova sarja. Emme ole aiemmin päässeet tästä pidemmälle, vaikka tähän saakka melkein joka vuosi olemmekin päässeet, kapteeni Otto Rauhala tunnelmoi heti pelin jälkeen.

Tappara voitti alkulohkonsa, jossa pelasivat ruotsalainen Skellefteå, saksalainen Eisbären Berlin sekä sveitsiläinen Lugano.

− Kaikki porukat ovat kovia, mutta varsinkin ruotsalaiset. Växjökin on kuitenkin SHL:n mestari. He pelasivat vähän erilaista lätkää kuin Skellefteå, mutta kovia pelaajia hekin ja pelasivat hyvää lätkää. Kova päänahka kyllä.

Tiistaina Hakametsän jäähallissa Tapparan otteita seurasi yli 4 200 silmäparia. Lukema on CHL-ottelun yleisömääräksi varsin hyvä.

− On sitä mukavampi pelaa, mitä enemmän on yleisöä hallissa. Kertoo sarjan kovuudesta, ettemme ole aiemmin päässeet jatkoon. Sekin on tietysti voinut aiemmin aiheuttaa yleisökatoa. Toivotaan, että ensi pelissä on vielä enemmän porukkaa.

Hieman jalkapallonomaisella yhteismaalisäännöllä ratkaistavat CHL:n pudotuspelit aiheuttavat oman jännityksensä. Numeroihin 2−2 päättynyt avausosa toi kutkuttavan tunnelman Tapparan kotiotteluun.

− Ensimmäisestä pelistä tasapeli oli varmaan paras mahdollinen tulos. On helpoin lähteä seuraavaan peliin, kun ei ole kuin se yksi peli. Se on vähän kuin seiskapeli – tulos tai ulos. Siihen, että on kolme edessä tai perässä, on vähän hankalampi asennoitua, Rauhala pohti.

Vaikka CHL on kansainvälinen turnaus, löytyy myös ulkomailta tutunkaltaista kiekkoa pelaavia joukkueita.

− Växjö oli siitä vähän erilainen, että he pelasivat enemmän suomalaisittain. Kaksivaiheisuutta ja tiukkaa puolustusta. Oli myös vähän trapia ja hitaampaa lähtöä. Tätä vastustajaa vastaan ei tarvinnut niin paljon muuttaa omaa peliä.

Puolivälierissä Tappara kohtaa joko ranskalaisen Rouenin tai itävaltalaisen Red Bull Salzburgin. Rouen voitti ensimmäisen ottelun Salzburgia vastaan 3−0. Toinen ottelu pelataan tänään keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle