Otto Paajasella ovat tunteet pinnassa entisen seuransa kohtaamisen alla: "Tulee varmasti huikea, ikimuistoinen viikonloppu"

LIIGA / Haastattelu
Otto Paajanen teki kauden avausmaalinsa keskiviikkona kotiottelussa JYPiä vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Otto Paajanen siirtyi täksi kaudeksi kahdeksan HPK-liigakauden jälkeen HIFK:hon. Paajanen kohtaa entisen seuransa ensimmäistä kertaa tänä viikonloppuna, kun HIFK ja HPK pelaavat vastakkain perjantaina ja lauantaina.

Keskushyökkääjä Otto Paajanen aloitti liigauransa HPK:ssa kaudella 2011–2012 ja pelasi siellä kahdeksan kautta aina viime kevään Suomen mestaruuteen asti. Paajanen myöntää, että kahden edellisen kauden Kerho-kapteenilla on viikonloppuna normaalia enemmän tunnetta pelissä, kun hänen nykyinen joukkueensa IFK kohtaa HPK:n kahdesti.

– Tulee upea tuplapeli. Olen yrittänyt olla vähän miettimättä sitä, mutta nyt voi jo kääntää katseet sinne. Tunnen HPK:sta kuitenkin lähes jokaisen pelaajan. Joukossa on aika paljon hyviä ystäviä ja kavereita. Tulee varmasti huikea, ikimuistoinen viikonloppu. Nyt kannan tietysti IFK:n paitaa ylpeydellä enkä anna mitään sääliä tai tasoitusta, vakuuttaa Paajanen.

IFK:n keskiviikon 4–2-kotivoiton peliotteet JYPistä jättivät Paajasen mielestä vielä työnsarkaa helsinkiläisille.

– Parannettavan varaa keskiviikolta jäi kiekolliseen peliin ja siihen, miten kiekottomat pelaajat auttavat kiekkoa. Pyrimme saamaan kiekkoa lavasta lapaan, ettei etsitä sitä liikaa. Lisäksi pitää luistella tarpeeksi nopeasti alaspäin auttamaan puolustamisessa. Keskiviikkona ei varmasti pelattu vielä parasta peliämme.

Paajanen kehui keskiviikon ottelusta erityisesti IFK:n nelosketjun tekemistä ja asennetta.

– Kun katsoi ketjumme Lennart PetrellThomas NykoppMicke-Max Åsten peliä, niin siinä oli oikein malliesimerkkiä meille muille ketjuille, miten pitäisi pelata. He veivät pelin hyökkäyspäätyyn ja tekivät pitkiä hyökkäyksiä. Sitten kun he menettivät kiekon, he saivat sen hyvällä liikkeellä ja työllä takaisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle