Otto Nieminen hakee uutta nousua liigakentille Forssan kautta − "En halunnut vielä lähteä kiertämään Keski-Eurooppaa"

LIIGA, MESTIS / Haastattelu
Otto Niemisen katse on suunnattu Mestiksen kautta Liigaan paluuseen.
Kuva © Saana Hakala
Otto Niemisen urakehitys ei mennyt aivan suunnitellusti Turusta lähtönsä jälkeen, sillä Pelicans-kausien jälkeen somerolainen ei saanut lainkaan tarjouksia Mestistä korkeammalta. Nyt haussa on vahva kausi FPS:n riveissä ja nousu takaisin liigakentille.

On kevät 2019, Turun Palloseura on juuri pudonnut puolivälierissä tulevalle mestarille HPK:lle viidessä ottelussa. Joukkueen sisäistä pistepörssiä pudotuspeleissä johtaa superjunnu Kaapo Kakko tehoin 4+1=5 ja heti toisena Otto Nieminen pistein 2+3=5.

Kakon ura on etenemässä kohti kirkkaita valoja, kun kesällä on edessä MM-kisat ja NHL-varaus, Nieminen puolestaan on solminut sopimuksen Lahden Pelicansiin jo talvella. Harmitus on Aurajoen rannalla suuri, sillä Nieminen oli seuran läpimurtopelaajia kevätkaudella ja annettavaa olisi varmasti vielä paljon.

Nyt syksyllä 2021 Nieminen pelaa kuitenkin Mestistä Forssan Palloseurassa. Kaksi kautta vierähti Pelicansissa, mutta ne eivät menneet läheskään suunnitelmien mukaan. Vastoinkäymisiä riitti, eikä kahdella kaudella tilille tullut kuin 70 peliä, yhteispistein 6+7=13.

− Niistä sarjoista, minne olisin halunnut mennä, ei tullut yhtään tarjousta. Päätin lähteä hakemaan vauhtia sitten Mestiksestä. Läheltä Forssaa kun olen itse kotoisin, niin halusin vähän rauhoittaa tilannetta ja asettua kotikulmille. Tavoite on päästä takaisin "ylös", siksi koin Mestiksen parhaana vaihtoehtona. En vielä halunnut lähteä kiertämään Keski-Eurooppaa ja alempia sarjoja, Nieminen taustoittaa päätöstään.

Vastoinkäymisiä riitti, mutta en liikaa halua niiden taakse mennä.

Pelicansiin siirtyessään kaudeksi 2019-2020 joukkueessa oli tonttia tarjolla tuloksentekijälle, kun kärkihyökkääjistä muun muassa Jesse Saarinen ja Hynek Zohorna siirtyivät muualle. Odotukset olivat kovat todelliselle läpimurtokaudelle, mutta asiat eivät menneet lopulta aivan suunnitellusti.

− Alku oli tosi hankala, siinä oli ylikuntoa enkä saanut itsestäni paljoa irti. Sen takia syksy oli tosi haastava. Kun se saatiin kuntoon, peli kulki jo paremmin, mutta sitten vaivasi tehottomuus. Sen jälkeen alkoi tulla loukkaantumisia taas ja toisen kauden alkuun iski lomautukset, Nieminen listaa.

Niistä sarjoista, minne olisin halunnut mennä, ei tullut yhtään tarjousta.

− Vastoinkäymisiä riitti, mutta en liikaa halua niiden taakse mennä. Startti oli vaikea ja henkisesti se oli tosi raskasta aikaa. Harmittaa vieläkin, miten se meni, mutta se on mennyttä ja turha sitä on enää vatvoa. Olen kuitenkin vasta 25-vuotias ja lähestyn parhaita pelivuosiani, nyt pitää vain kovasti painaa hommia ja olla peleissä parhaimmillaan, toivottavasti sitä kautta pääsee uuteen nousuun.

Ainakin alkukausi FPS:n riveissä on ollut noususuuntainen, kun seitsemässä pelissä tilillä on viisi pistettä. Noista pisteistä kolme tuli perjantain ottelussa Peliittoja vastaan, joten kunnollinen pelivire on löytymässä.

− Pientä tai vähän isompaakin maalinteko-ongelmaa on ollut, se on jatkunut viime kaudesta. Hienoa, että siihenkin on saanut lääkkeeksi onnistumisia, helpottaa vähän oloa. Kohtalaisen tyytyväinen voi muuten olla, olen pystynyt tuomaan enemmän vahvuuksiani peliin. Aluksi pelasin vähän samalla pelityylillä kuin Liigassa pienemmässä roolissa, sen sitten huomasi, että sillä ei paikkoja tullut. Nyt kun on pelannut omilla vahvuuksilla, niin on heti tullut paljon enemmän paikkoja. Olen tykännyt kyllä vastuusta, jota olen saanut, Nieminen pohtii.

yllätyin itsekin, kuinka hyvä porukka meillä on.

Joukkueenakin FPS on aloittanut pirteästi. Joukkue on voittanut pelaamistaan seitsemästä ottelusta neljä ja hävinnyt kolme, viimeisimmän lauantaina voittolaukauksilla Hermekselle. Etenkin kotikaukalossa peli on kulkenut. Nieminen näkee joukkueessa potentiaalia mennä keväällä pitkällekin.

− Suora playoff-paikka on otettavissa ja se on meidän tavoitekin. Meillä on toiminta on mennyt paljon eteenpäin jos vertaa viime kauteen, yllätyin itsekin, kuinka hyvä porukka meillä on. Pudotuspelipaikka on otettavissa ja sitä kautta mahdollisuudet on mennä pitkällekin keväällä, Nieminen povaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle