Otto Kivenmäen pelirytmi katosi Ässien jäähyillessä, takaraivossa kolkuttelevat jo nuorten MM-kisat

LIIGA / Haastattelu
Otto Kivenmäki mielii nuorten MM-kisajoukkueeseen.
Kuva © Saimi Airaksinen

19-vuotiaan hyökkääjälupauksen Otto Kivenmäen pelaamisen taso vaihtelee hyvän ja huonon välillä pelistä toiseen, kuten koko Ässien joukkueellakin.

Torstaina Ässät pelasi hyvän ottelun ja voitti Jukurit 5−1. Kivenmäkikin saalisti Jukureita vastaan tehot 2+1 ja pelasi ottelussa lähes 17 minuuttia.

Lauantaina Ilvestä vastaan sekä Ässillä että Kivenmäellä olikin hiukan nihkeämpi päivä. Kun Ässät otti runsaasti jäähyjä, jakaantui Kivenmäen peliaika melko epätasaisesti. Tämä vaikutti myös nuorten maajoukkueen MM-kisaryhmään ehdolla olevan Kivenmäen pelaamiseen.

Pitkät istumiset penkillä omaa vuoroa odottaen rikkoi nuoren miehen pelirytmiä siihen malliin, ettei edellisen pelin tapaisia tehoja päässyt syntymään. 12 minuutin ja 56 sekunnin peliajalla Kivenmäen saaliiksi jäi ainoastaan yksi laukaus kohti maalia.

− Ihan turhaan otimme paljon jäähyjä, ja Ilves sai sitä kautta hallinnan. Vähän hankalaksi meni, kun osa pelasi isoja minuutteja alivoimaa, osa ylivoimaa ja osa sitten joutui istumaan penkillä, arvioi Kivenmäki.

Molempien joukkueiden maalivahdit olivat illan parhaimmistoa. Sekä Ville Kolppanen Ilves-maalilla että Daniil Tarasov Ässien maalilla turhauttivat hyökkääjiä monta kertaa. Vaikka Kivenmäkikin myönsi maalivahtien hyvyyden, antoi hän myös kiitosta viisikoiden puolustuspelaamiselle.

− Maalivahdit olivat kyllä hyviä, mutta isoin syy vähämaaliseen peliin oli tiukka puolustuspeli. Molempien puolustaminen oli niin tiivistä. Maalille ei päässyt ilmaiseksi, vaan siitä täytyi maksaa kova hinta.

Kivenmäki janoaa paikkaa nuorten MM-kisajoukkueesta. Hän on niiden pelaajien joukossa, josta päävalmentaja Raimo Helminen valitsee leiriryhmän. Helminen olikin lauantaista peliä seuraamassa paikan päällä.

Kivenmäki myöntää kisojen hetkittäin kolkuttelevan takaraivossa, mutta toteaa keskittymisen olevan tällä hetkellä täysin Ässien pelaamisessa. Mikäli hänet leiriryhmään valitaan, niin leiriryhmityksen vuoksi hän jää sivuun kahdesta Ässien pelistä. Kivenmäen mukaan olisi ollut hyvä, jos Liigassa olisi ollut tauko leirityksen ajan.

− On vähän outoa jättää oma joukkue ja lähteä leirille, mutta kyllähän Suomen edustaminen on valtava kunnia-asia. Silti olisi kivempi pelata ensin oman joukkueen pelit alta pois.

Kivenmäki varattiin kesällä 2018 NHL-seura Detroit Red Wingsiin seitsemännellä varauskierroksella 191. varauksena. Detroitin väki on käynyt seuraamassa hänen pelejään ja on ollut häneen jatkuvasti yhteydessä viestein ja puheluin. Mahdolliseen Pohjois-Amerikan-siirtoon hän vastaa napakasti.

− Jos kutsu tulee, niin lähden heti!

» Lähetä palautetta toimitukselle