Otteluruuhka piinaa HIFK:ta − "Testeistä näkee, ettemme ole parhaimmillamme"

LIIGA / Haastattelu
HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkaraisen mielestä tiivis ottelutahti näkyi joukkueen suorittamisessa Ilvestä vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

HIFK ja Ilves pelasivat laadukkaan jääkiekko-ottelun. Vaatimustaso oli yksittäiselle pelaajalle korkea, eikä vauhtiakaan puuttunut. 

Ilves pystyi nousemaan lopulta päätöserässä maalin tappioasemasta 4−2-voittoon. HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen harmitteli ottelun jälkeen kolmannen erän maaleja. 

− Ei ole sattumaa, että Ilves on voittanut noin paljon pelejä. Vähän näkyi otteluruuhka, emme pystyneet ihan niin paljon tuottamaan hyökkäyspelissä kuin mitä parhaimmillaan olemme pystyneet, Pikkarainen arvioi.

− Harmittavaa oli se, että maalin johtoasema vaihtui meidän kannaltamme aika halvalla tavalla maalin takaa-ajoasemaksi emmekä pystyneet tulemaan tasoihin, Pikkarainen jatkoi. 

HIFK:n käskijä antoikin kunniaa vastustajalle. Ilves pelasi fiksusti kiekolla, rytmitti kiekollista peliään monipuolisesti sekä puolusti hyvin sitoutuneesti. 

− Pelinopeus oli kova ja kamppailupelaaminen oli kovaa. Ilves oli ihan kärkiluokkaa tältä syyskaudelta, Pikkarainen tuumi. 

HIFK pystyi puolustamaan läpi ottelun varsin tiiviisti ja kurinalaisesti omalla puolustusalueella. Ajoittain tuli kuitenkin hetkiä, jolloin puolustuspakka hieman rakoili. Siitä huolimatta Ilveksen A-luokan maalipaikat tasaviisikoin olivat vähissä.

− Aika hyvin ollaan pystytty pitämään sitä parasta maalintekosektoria puhtaana ja siten vastustajien maalipaikat vähissä.

HIFK:lla oli välillä vaikeuksia avauspelaamisensa kanssa. Kiekot jäivät välillä liikaa puolustussiniviivalle, eivätkä syötöt menneet lavoista lapoihin. Etenkin Ilveksen 2−2-tasoitusmaalin jälkeen HIFK luovutti kiekonhallinnan liian helposti tupsukorville. 

− Ongelma on siinä, että pitäisi pystyä tuottamaan hyökkäyspäähän. Pitäisi pystyä pelaamaan vähän pidempiä hyökkäyksiä. Sitä kautta tulisi maalipaikkoja ja vastustajalle jäähyjä, Pikkarainen analysoi.

Raskas jakso menossa

HIFK:lla on takanaan raskas jakso. Helsinkiläiset ovat pelanneet 12 edelliseen päivään peräti seitsemän ottelua. 

Pikkaraisen mielestä tiivis ottelutahti näkyi torstai-iltana. 

− Kyllä sen näkee, kun olemme tehneet testejä, ettei olla ihan parhaimmillaan. Siihen nähden olen tyytyväinen, että meillä on hyvä rytmi pysynyt.

HIFK:n ykkösketju Teemu TurunenOtto PaajanenSebastian Dyk on kannatellut helsinkiläisjoukkueen tehoja viime aikoina. 

Ilvestäkin vastaan juuri Turunen viimeisteli maalin ylivoimalla. 

− En niin kauan ole huolissaan, kun he tekevät tehoja. Pitää muistaa, että meillä on jokunen pelaaja, jotka pystyvät tukemaan, kunhan saamme terveeksi. Kyllä siihen tulitukea löytyy aikanaan. Tässä hetkessä Jere Sallisen kenttä on ottanut hyökkäysroolia edellisissä peleissä. Muuthan kentät ovat vähän eläneet, Pikkarainen kommentoi. 

Helsinkiläisten 19-vuotias hyökkääjälupaus Niklas Nordgren palasi pitkän tauon jälkeen marraskuun lopussa Liigaan.

Pikkarainen myönsi, että pitkä pelaamattomuus näkyy vielä nuoren pelaajan otteissa. 

− Selkeästi näkee sen, että kun on tähän rumbaan joutunut, hän tarvitsee aikaa. Hänen pitäisi päästä harjoittelemaan ja palauttelemaan. Kova on tulla noin pitkän poissaolon jälkeen tähän tahtiin mukaan, Pikkarainen mietti ja jatkoi:

− Fiksuna pelaajana hän selviytyy hyvin eikä sillä tavalla jää kiinni. Hänelläkin on kyvyt tuottaa meille iloa hyökkäyspäähän, kun on parhaimmillaan. Nyt se peli on sillä tavalla selviytymistä. Vielä on pitkä matka siihen parhaaseen kuntoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle