Oskari Luoto saa lisämotivaatiota vertailusta − "Minulla on parempi pelisilmä kuin isoveljellä"

LIIGA / Haastattelu
Oskari Luoto on päässyt pelaamaan muutaman pelin Liigassa. Isoveli Joona on vielä veljeskaksikosta nimekkäämpi.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Tapparan nutussa on viime vuosina ollut tuttu nimi: Luoto. Kyseessä on ollut tietysti NHL:ssäkin käynyt Joona Luoto. Joona oli raivoisalla taistelullaan ja tärkeillä maaleillaan yksi Tapparan mestaruuden kulmakivistä viime keväänä ja odotetusti NHL kutsui miestä uudelleen.

Viime kaudella muutamassa pelissä esiintyi kuitenkin toinenkin Luoto, eli pikkuveli Oskari Luoto. Oskari pelasi Nokia Arenan paikallispelissä kauden toisen liigapelinsä energiseen tapaansa.

− Tänään oli tasainen peli, vaikka tulos olikin 1−4. Ilves oli paikoissaan tehokkaampi.

Kysyttäessä, mitä yleisö saa tulevaisuudessa Oskari Luodolta, niin ajatukset oli kuin isoveljen vahvuuksia olisi lueteltu: kova työnteko, tiukka luonne ja fiksuus olla kentällä oikeissa paikoissa, yleisesti kova kahdensuunnan pelaaminen.

Luodon kohdalla ei voi välttyä vertailusta isoveljeen.

− Minua ei häiritse vertailu. Se tuo vaan lisämotivaatiota, kun haluan olla parempi kuin Joona. Isoveli on tällä hetkellä fyysisiltä ominaisuuksiltaan kovempi kuin minä, eli hän on vahvempi ja nopeampi. Mielestäni minulla on kuitenkin parempi pelisilmä kuin isoveljellä.

Tämän hetken tavoitteena Luoto pitää vakipaikan ottamista Tapparan kokoonpanosta, mutta isoveljen jalanjälkiä tallaten NHL siintää tavoitteena tulevaisuudessa.

− Mennään askel kerrallaan ja tehdään kovasti töitä ja toivotaan, että tulevaisuudessa olisin kovempikin nimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle