Oskari Laaksonen lähtee nälkäisenä takaisin Pohjois-Amerikkaan: "Tarkoitus on päästä ylhäällä pelaamaan"

NHL / Haastattelu
Oskari Laakson hakee tuntumaa KOOVEE:n joukkuejäiltä.
Kuva © Jarno Hietanen
Oskari Laaksosella on takanaan onnistunut puolikautinen AHL:ssä ja nyt puolustaja hamuaa näyttöpaikkaa NHL:n puolelta. Neppailuihin kiekon kanssa ei kapeissa kaukaloissa ole aikaa, mutta Laaksonen on onnistunut muuttamaan pelityyliään tarpeen mukaan.

Oskari Laaksonen ehti viime kaudella pelata Liigaa Pelicansissa 20 ottelua ennen siirtymistään AHL-joukkue Rochester Americansin riveihin.

Buffalo Sabresin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2017 oli edellisen kauden pelannut hiukan alle odotusten kasvattiseuransa Ilveksen paidassa, mutta Sabres halusi kuitenkin nuorukaisen siirtyvän opettelemaan pohjoisamerikkalaista pelityyliä. Laaksonen oli itse tyytyväinen kauteensa, niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin.

− Sain sieltä mitä lähdin hakemaankin, onnistuin omassa tehtävässäni. Alkukausi Pelicansissa varmasti auttoi paljon. Pääsin Lahdessa takaisin omaan rooliini ja sain pelata hyvien pelaajien kanssa.

Läheskään kaikilla AHL-pelaajilla ei ollut allaan kovia sarjapelejä, joten Laaksosella oli hienoinen etulyöntiasema moneen pelaajaan nähden. Kotimaassa Laaksonen tunnetaan jopa yltiörohkeana kiekollisena puolustajana, joka tykkää pitää kiekkoa itsellään. Hän onnistui kuitenkin nopeasti sopeutumaan pohjoisamerikkalaisen kiekon vaatimuksiin.

− Varsinkin ensimmäisissä peleissä huomasi, että minulla ol vähän parempi tuntuma ja jopa kestävyys, kuin muilla. Siellä vaan täytyy pistää kiekkoa nopeammin liikkeelle ja liikkua itsekin aktiivisemmin, siellä ei enää voi neppailla.

Kesä Suomessa on Laaksosella sujunut rentoutuen sekä harjoitellen. Elokuun hän on harjoitellut Mestiksessä pelaavan KOOVEE:n mukana, kuten muutama muukin ulkomaan kentille suuntaava pelaaja.

− Pari ensimmäistä viikkoa otin hiukan rennommin, sitten pikkuhiljaa treenisykettä nostaen. KOOVEE:n mukaan oli helppo tulla, täällä on paljon tuttuja Ilveksen A-junioreista sekä muutama ihan lapsuudenystäväkin. Täällä saa olla oma itsensä. Syyskuussa sitten palataan taas Pohjois-Amerikkaan.

22-vuotiaalla puolustajalla siintää jo silmissä pelaaminen NHL:ssä Sabresin paidassa, mutta hän myös tietää ette mikään tule ilmaiseksi.

− Nyt on hyvä paikka vetää hyvää harjoitusleiri ja näyttää osaaminen. Ylhäällä pelaaminen kiinnostaa kovasti. Toki minulla on vielä kaksi vuotta aikaa toteuttaa tuo unelma eli otetaan askel kerrallaan.

AHL on melkoisen rankka sarja myös matkustuksen suhteen. Pitkätkin vierasmatkat tehdään pääsääntöisesti bussissa istuen. Suomesta tutut bussien korttiringit pyörivät myös siellä.

− Kaikenlaiset korttiringit siellä pyörivät ja välillä tulee katseltua leffoja. Kavereiden kanssa heitetään myös jerryä eli pitkälti samanlailla tulee aikaa vietettyä busseissa sielläkin.

Ainakaan vielä ei Laaksosen kannata vaihtaa kiekkoilijan ammattia kortinpeluuseen.

− Kyllä itsellä tuppaa yleensä enemmän rahaa menemään kuin tulemaan.

Katso Laaksosen haastattelu kokonaisuudessaan;

» Lähetä palautetta toimitukselle