Onni Lind lähtee pudotuspeleihin voittamaan: "Mestaruus on ehdottomasti tavoitteena"

MESTIS / Haastattelu
Onni Lind pelaa ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjassa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Jokerit kaatoi Kiekko-Espoon lauantai-illan jännitysnäytelmässä lukemin 4–3. Jokerien neloskentässä viiletti Onni Lind, joka uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin pudotuspeleihin mentäessä.

Jokerit haki kauden neljännen voittonsa paikallisvastustaja Kiekko-Espoosta, kun se kaatoi espoolaiset lukemin 4–3. Voitolla Jokerit vankisti paikkaansa sarjataulukon kolmannella sijalla.

Ottelussa ei nujakoilta vältytty, sillä ensimmäisessä erässä Jokereiden Kalle Kangas ja Kiekko-Espoon Erno Hopponen lensivät ottelusta ulos tappelun myötä. Jokereiden hyökkääjä Onni Lind pani merkille sen, että tuomarilinja antoi pelata kovaa.

– Kyllähän tuolla kentällä sattui ja tapahtui. Tuomarit halusivat linjan olevan tuollainen, ettei tule jäähyjä herkästi ja siltä se myös tuntui.

Jokerien pelit ovat viime aikoina sujuneet pelit loistavasti. Edellisestä 16 pelistä 14 on päättynyt Jokerien voittoon, ja vain yhdessä Jokerit on jäänyt ilman pisteitä. Lind kokee joukkueen yhtenäistymisen suurimpana syynä vireelle.

– Joukkue hitsaantuu koko ajan yhteen enemmän ja peli paranee sitä myötä.

Parannuskohteita Lind löytää myös.

– Notkahduksia, missä tulee yhdestä kolmeen maalia nopeasti omiin pitäisi välttää.

Yksi notkahduksista nähtiin lauantai-iltana, kun toisessa erässä Kiekko-Espoo nousi 2–0 tappioasemasta tasoihin alle kahdessa minuutissa.

Mestaruus mielessä pudotuspeleihin

Mestiksen runkosarja on muutamaa kierrosta vaille pelattu, joten pudotuspelit häämöttävät edessä. Lind lähtee luottavaisin mielin kohti otatusta.

– Erittäin hyvät fiilikset on. Peli on sujunut erittäin hyvin kaikilla. Pidetään se yllä, niin eiköhän siitä hyvä tule.

Tavoitteita pudotuspeleihin ei tarvitse kahdesti miettiä.

– Mestaruus on ehdottomasti tavoitteena.

Kolme ottelua ennen runkosarjan loppua Jokerit on sarjataulukon kolmannella sijalla. Jokerit on varmistanut jo paikkansa puolivälieriin, sillä joukkue on varmasti viiden parhaan joukossa. Kuusi parasta joukkuetta etenee suoraan puolivälieriin.

Jokerit ilmoitti tällä viikolla tehneensä jatkosopimuksen Lindin kanssa. Sopimus kattaa ensi kauden, minkä lisäksi siinä on optio kaudesta 2025–26. Lind on tyytyväinen, että jatkosopimus saatiin tehtyä.

– Tietenkin se on hyvä asia, että on pelipaikka kunnossa jo ensi kaudeksi, niin nyt on kaikki hyvin.

Lind näkee, että voisi viihtyä seurassa pidempäänkin, jopa Liigaan asti. 19-vuotias laituri kuitenkin myöntää, että tavoitteet ovat Liigaakin korkeammalla.

– Ehdottomasti näen Jokerit organisaationa, jossa voisi viihtyä pidempään, vaikka tavoitteet ovat sitäkin korkeammalla. Mennään nyt askel kerrallaan.

Isän jalanjäljissä

Onni Lindin isä on Jokerit-legenda Juha Lind. Isä Lind voitti seurassa 90-luvulla kolme SM-kultaa ennen siirtymistä NHL:ään.

Monet voisivat ottaa paineita Onni Lindin asemassa, mutta nuori helsinkiläinen ei koe asiaa niin.

– Ei siitä tule mitään paineita, keskityn vain omaan hommaani ja teen parhaani.

Yksi yhtenäisyys Lindillä on isäänsä, nimittäin sama pelinumero. Lind pelaa numerolla 27, jolla myös isä Juha pelasi Jokereissa. Viikinkien kasvatti myöntää idean numerosta tulleen isänsä kautta.

– Kai se isältä tulee, ihan hyvä numero se on muutenkin, eli ei mitään vikaa siinä.

Lind ei ole kuitenkaan aina käyttänyt numeroa, vaan 27 tuli käyttöön vasta U20-sarjassa.

– Toista kautta nyt käytössä, eli ei ole ollut pienestä asti tätä numeroa.

» Lähetä palautetta toimitukselle