Onko JYPin konkariosaston tiimalasissa valunut hiekka loppuun? – Jani Tuppurainen: "Tässä vaiheessa ei ole kommentoitavaa sen suhteen"

LIIGA / Haastattelu
Jani Tuppurainen on joukkueensa heikosta kaudesta huolimatta rikkonut jälleen 30 tehopisteen rajan runkosarjassa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Tulevana tiistaina 41 vuotta täyttävä JYP-kapteeni Jani Tuppurainen oli vaitonainen tulevaisuutensa suhteen rajua nuorennusleikkausta tehneessä seurassa.

Lauantain kolmeen otteluun typistyneen liigakierroksen yllättävin lopputulos nähtiin JYP–Kärpät-ottelussa, jossa kotijoukkue nousi vastoin odotuksia heikon avauserän jälkeen 4–2-voittoon.

Ennen lauantain ottelua synkän viikon pelanneen JYPin kapteeni Jani Tuppurainen kehui joukkueensa taisteluilmettä peliruuhkan rasituksista huolimatta.

– (Markus) Ruusun torjumasta avauserän rankkarista saimme virtaa ja hienosti saimme taisteltua voiton.

JYPille Kärpät-ottelu oli jo viikon neljäs viiden päivän sisään.

– Eihän siitä kieltäminen käy, etteikö tämä kovaa touhua olisi. Tietysti kivahan se on pelata, mutta nyt on ollut aika raskas pätkä, Tuppurainen kertoi tunnelmiaan tiiviistä ottelutahdista.

JYPin pudotuspelimahdollisuudet karisivat käytännössä jo ennen joulua, joten panoksen puuttuessa motivaation kaivaminen otteluihin on eittämättä ollut haasteellista.

– Kyllä tässä saa hakea sitä latausta itse kukin. Tietysti kiekon pudotessa peli vie mennessään ja sitä tunnetta tulee itsestään, Tuppurainen kertoi.

Konkarien jatko kortilla

JYP on tehnyt viime aikoina useampia jatkosopimuksia nuorille pelaajilleen ja jyväskyläläisseurassa on ollut käynnissä raju nuorennusleikkaus viimeisen vuoden aikana.

JYPin sopimustilanteessa huomiota herättävä asia on se, että joukkueen neljästä ikänestorista (Tuppurainen, Jarkko ImmonenOssi Louhivaara ja Mikko Kalteva) yhdelläkään ei ole sopimusta ensi kaudelle. Ovatko siis JYPin menestysvuosien monet runkopelaajat pelaamassa viimeisiä otteluitaan seuran väreissä?

– Tässä vaiheessa ei ole kommentoitavaa sen suhteen. Pelataan kausi loppuun ja katsotaan sen jälkeen mitä tapahtuu, Tuppurainen kommentoi omaa jatkoaan JYPissä.

Tällä erää konkareilla on ainakin viisi ottelua jäljellä hurrikaanipaidassa. Toisaalta kuten viime aikojen otteluperumiset koronan takia osoittivat, pelit saattavat päättyä odotettua aiemmin.

– Tietenkään ei toivoisi ettei nyt kävisi niin kuin viime vuonna ja kausi saataisiin pelattua loppuun asti. Toivottavasti mestaruus pystytään ratkaisemaan ihan pelaamalla eikä tulisi suurempia ongelmia kun pudotuspelit alkavat, Tuppurainen tuumasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle